Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Τρεις οι νεκροί μέχρι αυτή την ώρα. Πληροφορίες για εγκλωβισμένους εργάτες...

Για τρεις νεκρούς κάνουν λόγο τα ιταλικά ΜΜΕ από την σεισμική δόνηση των 5,8 βαθμών στην Μόντενα. Πληροφορίες για εγκλωβισμένους εργάτες.
Φόβοι για αύξηση του αριθμού των θυμάτων εκφράζουν οι τοπικές αρχές καθώς σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, υπάρχουν εργάτες που έχουν εγκλωβιστεί σε βιομηχανίες της ευρύτερης περιοχής της Μόντενα.

Στο... χωριό Φινάλε Εμίλια, κατέρρευσε ο πύργος που είχε ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές από την σεισμική δόνηση της 20ης Μαΐου, ενώ στο χωριό Μιράντολα, κατέρρευσε η κεντρική εκκλησία.

11:15 Φονικό και το νέο χτύπημα του εγκέλαδου καθώς τα ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για έναν νεκρό στο San Felice και τέσσερις τραυματίες.

11:10 Δεκάδες καταστήματα και γραφεία εκκενώθηκαν στην Bologna, ακόμα και στο Milano ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες εκκενώθηκε και το γενικό νοσοκομείο της Μόντενα.

11:04 Σύμφωνα με τα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν νέες καταρρεύσεις σε Mirandola, Finale Emilia και San Felice sul Panaro, χώρες που ήδη πλήττονται από το σεισμό της 20 Μαΐου.

11:00 Στην περιοχή της Μόντενα εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού που έπληξε για δεύτερη φορά, μέσα σε εννέα ημέρες, την περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών έγινε αισθητή σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Ιταλίας, μία μόλις εβδομάδα μετά το σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή της Φεράρας, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές σε εκατοντάδες κτίρια.

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, ο σεισμός σημειώθηκε 40 χλμ. βορείως της Μπολόνιας και 60 χλμ. ανατολικά της Πάρμας σε βάθος 9,6 χλμ.

Μηνύματα που αναρτήθηκαν στο Twitter και άλλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη βόρεια Ιταλία.