Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Το Milf, το τσουτσέκι και ο πατσοκοιλιάς

Που πας ρε καραμήτρο;  Σιχαινόμουν και μόνο την ιδέα να μαθαίνω νέα της Ελλάδας και κυρίως της Κατερίνης. Της καημένης αυτής πόλης που θέλει να γίνει ευρωπαϊκή αλλά είναι δέσμια των αγροteenager, ελαφρόμυαλων,νεόπλουτων κατοίκων της. Φιγούρα, μόστρα και boxsterμεταχειρισμένη από την Γερμανία. Πεινάμε φώναζε ο κόσμος και αυτοί ανακάτευαν την ζάχαρη στην Ολυμπίου. Σκοπός ζωής μια νίκη στο τζόκερ και στο στοίχημα. Μεhigh-tech κινητά και την τελευταία λέξη της μόδας στα ρούχα από το μισθό του πατέρα τους. Iphone, Facebook και άγιος ο θεός. Στον μικρόκοσμό σας όλα καλά θα πάνε. Άλλωστε το επιλέξατε να αποφασίσουν άλλοι για εσάς. Αν πετύχει οκ. Αν όχι θα τους ρίξετε το φταίξιμο.
Θα μου πείτε ότι ο τίτλος δεν έχει καμιά σχέση με αυτά που γράφω αλλά πιστέψτε με συμβαίνει το αντίθετο.


Φύγαμε, δεν είμαστε εδώ. Η μάλλον μας έδιωξαν οι άρχοντες της πόλης. Πτυχία,μεταπτυχιακά και ξένες γλώσσες. Μάλλον θα χαλούσαμε την πιάτσα. Θα παρέμεναν διακοσμητικά στους τοίχους των γονιών μας που με τόσο κόπο μας σπούδασαν.
Πριν κάποια χρόνια μου είπε ένας φίλος ότι τα δύσκολα ξεκινάνε μετά τις σπουδές. Και εγώ γελούσα. Είναι δυνατόν;Δύσκολα είναι να μάθεις και όχι να εφαρμόσεις αυτά που έμαθες, έλεγα. Μάλλον είχα χάσει πάσα ιδέα για την κατάσταση στην Ελλάδα.
Μαθημένοι οι περισσότεροι σε ευρωπαϊκά συστήματα και διαδικασίες είπαμε να''πούμε και εμείς την γνώμη μας'' με τον δικό μας τρόπο. Μάταιος κόπος.Δεινόσαυροι της λογικής ''αφού δουλεύει και έτσι για τι να το αλλάξουμε'' μας κλείσανε τις πόρτες. Μας είπαν ότι δεν είμαστε για εδώ και να πάμε αλλού.
Και εμείς το κάναμε. Διαβατήριο στην τσέπη και φύγαμε. Οι ''αλλού'' το εκτίμησαν και εμείς ξαναγεννηθήκαμε.
Και οι ίδιοι άνθρωποι έρχονται τώρα να σας πείσουν ξανά ότι αυτή την φορά θα το κάνουν καλύτερα. Οι ίδιοι δεινόσαυροι, οι ίδιοι που αμέσως μετά τις προηγούμενες εκλογές μας βλέπανε στον δρόμο και δεν μας χαιρετούσαν κρυμμένοι πίσω από τα Dsquared τους σηκωμένους γιακάδες και τους καφέδες. Γυμνοσάλιαγκες με trendy tablet, δηλωμένοι δημοσιοσχεσίτες, γραφίστες, designer και ότι κατεβάσει ο νους τους που μέσα από τα social media προσπαθούν με όσο σάλιο τους έχει περισσέψει να ξεπεράσουν τους εαυτούς του. Βάζοντας την μάσκα να ξεγελάσουν όσο το δυνατόν περισσότερους. Απεγνωσμένες νοικοκυρές που για τα εγώ τους και κυρίως των αντρών τους αποφάσισαν να κατέβουν στην πολιτική. Πρέπει να είσαι πολύ ανεύθυνος για να κατέβεις στην πολιτική για βιοποριστικούς λόγους. Απεγνωσμένα ατομάκια και ζόμπι της πολιτικής που προσπαθούν να χτίσουν το αύριο πάνω στην σαπίλα.
Εμείς τελειώσαμε. Εσείς θα ζήσετε εκεί οπότε σκεφτείτε καλύτερα τι θα κάνετε.
Υπάρχουν 3 περιπτώσεις. Αν δεν κατάλαβες για ποιους μιλάμε πήγαινε και ψήφισε λευκό. Δεν ζεις στην Κατερίνη. Δεν ξέρεις ποιούς πας να ψηφίσεις. Αν κατάλαβες ποιοι είναι και τους αποκλίσεις τότε σε χαιρόμαστε που έχεις την δύναμη και τις δυνατότητες να παραμείνεις σε αυτόν τον όμορφο τόπο. Αν πάλι τους κατάλαβες και τους ψηφίσεις σου εύχομαι να έχεις τα κότσια να πεις στο παιδί σου μετά από 5-10χρόνια ότι ήσουν μέρος του προβλήματος.
Το παρόν έχει αποσταλεί στα σημαντικότερα ιστολόγια της Πιερίας