Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ο κόσμος είναι στο πόδι με το περιστατικό ωμής πρωινής κασιδιάρειου βίας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Πρωινό ΑΝΤ1» και σχεδόν όλα έχουν καταγραφεί, αναλυθεί και ... αποκωδικοποιηθεί αρμοδίως.




Από το καταδικαστέον της πράξης με όλες του τις προεκτάσεις έως τη… «ζημιά» που παθαίνει το μόρφωμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, η κοινωνία και η ίδια η τηλεόραση που βάζει τα χέρια της και βγάζει τα μάτια της, όλα (λόγω της φύσης του περιστατικού) είναι σωστά.


Κανά δυο ακόμη, τηλεοπτικά, κυρίως συμπεράσματα που μπορούν να προστεθούν είναι:

Α. Η καλογυμνασμένη αντίδραση της κας Δούρου μετά την κίνηση Κασιδιάρη να της πετάξει το νερό. Φλέγμα; Παιδεία; Ψυχραιμία που σπάει νεύρα; Ανώτερα ανακλαστικά; (Και δεν πρόκειται για ειρωνεία. Απλώς, φανταστείτε αντίδραση μιας Κατερίνας Παπακώστα ή όποιας άλλης από όποιον πολιτικό χώρο σε ένα αντίστοιχο περιστατικό).

Β. Το «όχι, όχι, όχι» του Γιώργου Παπαδάκη. Καλός, χρυσός, εξαιρετικός, αλλά αν ποτέ εμπλακεί κανείς – όξω και μακριά – σε καβγά, ας μη ζητήσει τη βοήθεια του. (Και πάλι δεν είναι ειρωνικό το σχόλιο. Οι αντιδράσεις του καθενός είναι διαφορετικές τη στιγμή της κρίσης).

Γ. Η διαύγεια της Λιάνας Κανέλλη. Που ειδικά σήμερα, μόνο προς τιμήν της λειτούργησε.