Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Σωματείου Συνταξιούχων Τ.Ε.Β.Ε. Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας στο Πόρτο Χέλι και τα νησιά του Αργοσαρωνικού κόλπου από 25 έως 28 Μαΐου.





Κατά τη πρώτη ημέρα της εκδρομής, οι συμμετέχοντες έφτασαν στο Πόρτο Χέλι όπου και διανυχτέρευσαν ενώ την επόμενη μέρα αναχώρησαν για ολοήμερη κρουαζιέρα στις Σπέτσες και την Ύδρα.

Στις Σπέτσες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την πλατεία της Ντάπιας με τα κανόνια στο λιμάνι, όπου συγκεντρώνονταν οι ιστορικές προσωπικότητες του 1821, το αρχοντικό της Μπουμπουλίνας, το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο και το αρχοντικό του Χατζηγιάννη Μέξη με ενδιαφέροντα εκθέματα από την Επανάσταση του Έθνους
Στη συνέχεια στην Ύδρα επισκέφτηκαν τη Μητρόπολη , το Υδραίικο Μουσείο, γευμάτισαν και απόλαυσαν τόσο τη βόλτα τους στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης όσο και τις φυσικές ομορφιές του νησιού.
Η ημέρα έκλεισε με μουσική και άφθονο χορό ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το Σωματείο τίμησε το μεγαλύτερο ηλικιακά μέλος του, τον κ. Καραδήμο Ευθύμιο.
Την τρίτη μέρα οι εκδρομείς και μετά από μια απολαυστική διαδρομή από την Ερμιόνη έφτασαν στο λιμανάκι του Γαλατά όπου επιβιβάστηκαν σε πλοιάρια και επισκέφθηκαν το πανέμορφο καταπράσινο νησί του Πόρου.
Πρώτος σταθμός της ξενάγησης ήταν το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, το οποίο είναι κτισμένο πάνω σε μια καταπράσινη πλαγιά, με θέα προς τη θάλασσα και αποτελεί δείγμα νησιωτικής μοναστηριακής αρχιτεκτονικής
Στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα και περιήγηση στην πανέμορφη πόλη του Πόρου.
Την τελευταία μέρα της εκδρομής οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν την αρχαία Επίδαυρο και στη συνέχεια το Ναύπλιο όπου γνώρισαν τα αξιοθέατα της ιστορικής πόλης κάνοντας βόλτα με το τραινάκι, επισκέφτηκαν το Παλαμήδι, το ενετικό φρούριο όπου φυλακίστηκε ο Θ. Κολοκοτρώνης και απόλαυσαν τον καφέ τους με θέα το γνωστό σε Μπούρτζι.
Μετά από σύντομη στάση στον Ισθμό της Κορίνθου και πάντα με σύμμαχο τον καλό καιρό οι εκδρομείς πήραν το δρόμο της επιστροφής.
Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες αφού όλοι επέστρεψαν κατενθουσιασμένοι και γεμάτοι όμορφες εμπειρίες.