Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ( για όλα φταίει το μνημόνιο και όχι ο καλός μας ο καπιταλισμός )

Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα ,και όχι μονό , την προσπάθεια τον στελεχών του ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ  όπως αυτόπροσδιορίζεται  ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και αρκετών ενεργών οπαδών του  να μας πείσουν ότι για όλα τα δεινά της λαϊκής οικογενείας στην χωρά μας φταίει το μνημόνιο , όχι ότι δεν έχει μεγάλο μερίδιο εύθηνης , αλλά αυτό  που δεν μας λένε είναι ότι αυτό δεν προήρθε από παρθενογένεση, είναι  γέννημα θρέμμα μα και ανάγκη του καπιταλιστικού συστήματος και της Ε.Ε που με τόσο πάθος υπερασπίζονται την ανάγκη να μηνούμε σε αυτόν το μηχανισμό
Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ  μας έλεγαν ότι έξοδος από την Ε.Ε θα σήμανε  καταστροφή .δεν θα είχαμε φάρμακα και φαγητό ,αυτό συμβαίνει όμως μέσα στην ευρωπαϊκή ένωση και όχι έξω από αυτή ,Ο  ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία λέγοντας ότι πρέπει να μηνούμε στην Ε.Ε  πάση θησεία συναινεί με αυτό

 Ας πάρουν  ξεκάθαρη θέση οι γιαλανζτι αριστεροί και προσκυνητές αυτού του τερατουργήματος τι κέρδισε ο ελληνικός λαός από την παραμονή του στην Ε.Ε
Ας μας πουν πως θα ανατρέψουν της πολίτικες του μνημονίου χωρίς να έρθουν σε ρήξη με την Ε.Ε και άμα το έχουν στο προσανατολισμό  τους ;

το κυβερνητικό πρόγραμμα τους  που στην ουσία είναι κυβερνητικό πρόγραμμα, συγκεκριμένο για 100 μέρες που όλες αυτές τις μέρες ακούγαμε ότι θα είναι ένα πρόγραμμα τύπου Σοβιέτ, ένα πρόγραμμα που θα προχωρούσε σε άμεσες κρατικοποιήσεις που θα καταργούσε τα πάντα, τη δανειακή συνθήκη κλπ, ένα πρόγραμμα που θα έβαζε σε πανικό τους καπιταλιστές στη χώρα μας και τους καπιταλιστές όλης της Ευρώπης. Μέχρι και εμείς είχαμε παρασυρθεί και πιστεύαμε ότι τουλάχιστον φραστικά θα ήταν πολύ ριζοσπαστικό. Φραστικά, γιατί δεν τον εμπιστευόμαστε επί της ουσίας. Στην πραγματικότητα, έτσι όπως ακούσαμε το κείμενο που διάβασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να βρει κανείς πάρα πολλά κοινά πράγματα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες του κ. Σημίτη, του κ. Γ. Παπανδρέου πριν την κρίση και μάλιστα της περιόδου που η Ελλάδα προσαρμοζόταν για να μπει στην ΟΝΕ, στη ζώνη του ΕΥΡΩ. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτό στο οποίο στοχεύει με το πρόγραμμά του, είναι να κατακτηθεί στην Ελλάδα η δημοκρατία, η λαϊκή κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Από ένα αριστερό κόμμα όπως εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα πολύ προωθημένο όπως λέει, που δεν είναι ένα συνηθισμένο αριστερό κόμμα, δεν μπορούμε να φανταστούμε να χρησιμοποιούνται αυτοί οι όροι που για το λαό είναι πολυχρησιμοποιημένοι. Δεν υπάρχει κόμμα που δεν χρησιμοποιεί αυτούς τους όρους, αλλά είναι εντελώς κενοί περιεχομένου όσον αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
            Λαϊκή κυριαρχία, κυριαρχικά δικαιώματα και δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρχουν όταν ζούμε σε μια ταξική κοινωνία, υπάρχει καπιταλιστική ιδιοκτησία, μονοπώλια κυριαρχούν παντού και όταν είναι ενσωματωμένη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.     ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ακραία φτώχεια. Υπόσχεται ότι θα μας φέρει στα επίπεδα του 2009 όταν το 2009 ήταν ένα επίπεδο πολύ κάτω για το λαό. Ήδη είχαμε επισημάνει ότι η αγοραστική ικανότητα των Ελλήνων ήταν στα επίπεδα της αρχής της δεκαετίας του '80. Και πρέπει να πούμε ότι η κρίση δεν αφαίρεσε μόνο μισθούς και συντάξεις από τους εργαζόμενους, έχει αφαιρέσει πολύ περισσότερα που έχουν και οικονομικό κόστος αλλά ιδιαίτερα κοινωνικό. Πχ η ακρίβεια στην Υγεία, η υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, τα προβλήματα στην Παιδεία, η υποβάθμιση της Παιδείας, τα παιδιά των 15 χρόνων που εγκαταλείπουν τα θρανία.
            Ένα αριστερό κόμμα δεν μπορεί να κινείται στη λογική να δώσω ψίχουλα στους πιο εξαθλιωμένους
            Το κυριότερο όμως: Μίλησε ότι θα καταργήσει το μνημόνιο και μόνο. Όλα τα άλλα θα τα διαπραγματευτεί. Όμως η δανειακή συνθήκη που ψηφίστηκε στις 12 Φλεβάρη 2012 έχει συγκεκριμένο άρθρο που λέει το εξής, ότι είναι πακέτο με το μνημόνιο και ότι η χρηματοδότηση που δίνεται στην Ελλάδα - που βεβαίως είναι δάνειο δυσβάσταχτο για το λαό και θα το πληρώσει μόνο ο λαός - η χρηματοδότηση θα γίνεται ανάλογα με το πώς προχωράει και εφαρμόζεται το μνημόνιο και όχι μόνο η χρηματοδότηση αλλά και η κατανομή των χρημάτων  καθορίζεται και από τη δανειακή συνθήκη και από τις ανάγκες του μνημονίου. Επομένως είναι απάτη να μιλάει κανείς μόνο για το μνημόνιο.
            Αυτό που θα απάλλασσε την Ελλάδα από τις νέες βαριές δεσμεύσεις της ΕΕ σε συνθήκες κρίσης θα ήταν ένα πράγμα. Πρώτα η διαγραφή του χρέους κατά συνέπεια διαγράφοντας το χρέος δεν έχεις ανάγκη ούτε μνημόνια ούτε δανειακή συνθήκη. Δεν προχωρά σ' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί για να προχωρήσει σ' αυτό πρέπει να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της άναρχης πτώχευσης. Και αυτό βεβαίως και αντιμετωπίζεται, με μια Ελλάδα αποδεσμευμένη από την ΕΕ και με μια Ελλάδα που η λαϊκή κυριαρχία πραγματοποιείται με έναν και μόνο τρόπο:
            Ο λαός παίρνει στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας της χώρας, προγραμματίζει την παραγωγική του ανασυγκρότηση -να χρησιμοποιήσουμε και εμείς αυτό τον όρο- με στόχο τις ανθρώπινες ανάγκες, την απαλλαγή από τη θάλασσα των εισαγωγών, απ' την εξάρτηση από ιμπεριαλιστικά ή οποιαδήποτε κέντρα και όλος ο προγραμματισμός υποτάσσεται στις σημερινές ανθρώπινες ανάγκες.
                        Το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα σήμερα λαϊκής συσπείρωσης, πάλης, εναντίον οποιασδήποτε κυβέρνησης προκύψει. Ένα πρόγραμμα το οποίο στην πορεία, εφόσον ο λαός κατανοήσει τη δύναμή του, θα μετατραπεί σε πρόγραμμα διεκδίκησης της εργατικής λαϊκής εξουσίας. Μιας διακυβέρνησης που το ΚΚΕ θα είναι ο βασικός πυρήνας, θα είναι ο εμπνευστής χωρίς σε καμία περίπτωση να υποκαθιστά το λαό, αλλά με κύρια σημαία τον εργατικό - λαϊκό έλεγχο από τα κάτω.
            Όσον αφορά τις κρατικοποιήσεις που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι μόνο για γέλια αυτά που λέει. Μιλάει για δημόσιο έλεγχο. Ο κρατικός έλεγχος, η κρατική παρέμβαση δεν έχει πάψει ποτέ. Και ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης αυξάνεται η κρατική παρέμβαση και ο κρατικός έλεγχος. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κοινωνικοποιήσει δημόσιες επιχειρήσεις που θα μας εξασφαλίσουν φθηνό ρεύμα, φθηνό νερό. Και σε καμιά περίπτωση δεν λέει ότι θα απαλλάξει την Ελλάδα από την παρουσία επιχειρήσεων, ιδιωτικών, καπιταλιστικών στον τομέα της ενέργειας, στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών, της παιδείας, της υγείας κλπ. Γιατί μόνο τότε μπορεί να σταθεί ένας κοινωνικοποιημένος τομέας.
            Άνθρακες ο θησαυρός. Φαντάζομαι ένα μεγάλο μέρος των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, θα χειροκροτήσουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι πολύ κατώτερο από τα μεγάλα συνθήματα και τις ριζοσπαστικές φράσεις του πρώτου γύρου. Σκεφθείτε πώς θα εξελιχθεί αυτό το πρόγραμμα αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση».

ΡΟΥΤΣΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ν.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ του ΚΚΕ