Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

 

Στο πλαίσιο της διαρκούς δράσης της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας για την καλλιέργεια της ποδηλατικής παιδείας, της ορθής οδηγικής συμπεριφοράς και την ευαισθητοποίηση των παιδιών του Νομού μας γύρω από το ποδήλατο και τις οικολογικές μετακινήσεις, πραγματοποιήθηκε η τελευταία, για φέτος, επίσκεψη της αρμόδιας επιτροπής του Συλλόγου, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης. 

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Γ΄ τάξης του σχολείου, υλοποιούν την τρέχουσα σχολική χρονιά προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων για την Κυκλοφοριακή Αγωγή και για τα διάφορα επαγγέλματα και υπηρεσίες. Στο πλαίσιο του προγράμματος για την Κυκλοφοριακή Αγωγή, την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012, τέσσερα μέλη του Συλλόγου μας, επισκέφθηκαν το σχολείο και με βιωματικό τρόπο ενημέρωσαν τους μαθητές της Γ΄ τάξης για θέματα σχετικά με την μετακίνηση στην πόλη με ποδήλατο.
Το ραντεβού με τους μαθητές του Νομού ανανεώνεται για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, οπότε και ξεκινά η νέα σχολική χρονιά.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων που μας έκαναν την τιμή να μας καλέσουν και να μας υποδεχθούν στα σχολεία τους καθώς και τους Δασκάλους που προσέφεραν πολύτιμη βοήθεια και συμπαράσταση στο εν λόγω εγχείρημα.
Αξίζει να σημειωθεί πως σε πολλές επισκέψεις, είχαμε και τη συνδρομή της Τροχαίας Κατερίνης, η οποία σε κάθε ευκαιρία αποδεικνύει το κοινωνικό της πρόσωπο   και την ευαισθησία της  σχετικά με τα θέματα των ασφαλών μετακινήσεων, με αξιοσημείωτο ζήλο. 


-- 
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣΚίου 2, Κατερίνη 601 00
podilatikiapodrasi@gmail.com & www.podilatikiapodrasi.gr