Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Μην είδατε τι απέγιναν έξι μήνες αναρτήσεων στο "διαύγεια";




Μην είδατε τι απέγιναν έξι μήνες αναρτήσεων στο "διαύγεια"; Το παρατηρήσαμε για πρώτη φορά την περασμένη Τρίτη. Το παρακολουθούμε και το ερευνούμε έκτοτε και τελικά δεν...


μας “γέλαγαν” τα μάτια μας, ούτε είχαν κάτι οι υπολογιστές μας, ούτε η ιδέα μας είναι. Από τα μέσα και τέλη Μαίου και πίσω, οι αναρτήσεις σχεδόν σε όλα τα υπουργεία και σε δεκάδες από τους εποπτευόμενους φορείς τους - έχουμε εξακριβώσει το προβλημα στα υπουργεία Ανάπτυξης, Εξωτερικών, Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.α.- αίφνης, περνούν απευθείας στις... αρχές Νοεμβρίου του 2011!


Η... χωροχρονική μεταπήδηση φαίνεται καλύτερα στην αναφορά RSS. Το παράδειγμα
από το διαύγεια του ΥΠΠΟΤ. Όλες ανεξαιρέτως οι αναρτήσεις αποφάσεων, εγκυκλίων, πράξεων, τα πάντα, στο ενδιάμεσο διάστημα, έξι μηνών και κάτι έχουν εξαφανιστεί εδώ και τουλάχιστον πέντε- έξι μέρες!

Οι αναρτήσεις για το συγκεκριμένο διάστημα εμφανίζονται μόνον αν τις ψάξει κανείς μέσω της σύνθετης αναζήτησης, με τα αναλυτικά κριτήρια που μπορεί να χρησιμοποιήσει.
Τι συνέβη; Τεχνικό πρόβλημα ή επιλογή; Και είναι επιλογή, γιατί αποφασίστηκε αυτή η "απόκρυψη";

Θα περιμένουμε να δούμε τι εξηγήσεις θα δοθούν από το υπουργείο Εσωτερικών...