Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Μεγάλη επιτυχία για τον Αθλητικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» η κατάληψη της 3ης θέσης στο ομαδικό, στον διεθνή αγώνα δρόμου 10 χ.λ.μ.






Μεγάλη επιτυχία για τον Αθλητικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» η κατάληψη της3ης θέσης στο ομαδικό, στον διεθνή αγώνα δρόμου 10 χ.λ.μ. που διεξήχθη στην πόληTelesse της επαρχίας Beneventoστην Ιταλία.


Ειδικότερα η δεκαμελής αποστολή του συλλόγου ήταν το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής ομάδας(25 μέλη), που κατέλαβε βάσει χρόνου την τρίτη θέση κατάταξης στο ομαδικό.
Ο αγώνας θεωρείται μεγάλο αθλητικό γεγονός για την γειτονική χώρα, όπως αποδεικνύουν οι 1000 περίπου συμμετοχές, από 15 χώρες του κόσμου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διοργάνωση- εκτός από την συμμετοχή αθλητών που ασχολούνται με τον μαζικό αθλητισμό - έλαβαν μέρος ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι και εθνικοί πρωταθλητές, που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και στους προσεχείς ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.


Τον ZEΥΣ εκπροσώπησαν (με βάση την σειρά κατάταξή τους):
Αχιλλέας Μυστρίδης
Στέργιος Δαδάμης
Λάζος Σιδηρόπουλος
Χαράλαμπος Ιωαννίδης
Χρήστος Μυστρίδης
Μιχάλης Γεωργιάδης
Νικηφόρος Γκόλτσιος
Σταυρούλα Ουζούνη
Κατερίνα Τασιώνα
Γεωργία Παυλίδου

Για την ιστορία,νικητής του αγώνα στην κατηγορία ανδρών αναδείχτηκε ο Κενυάτης Limo Kiprop, ενώ στις γυναίκες η πρωταθλήτρια Ιταλίας Valeria Straneo. Πρώτος Έλληνας, ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού Μάκης Μαγγίνας.

Τα μέλη της αποστολής του συλλόγου εκφράζουν και δημόσια τις θερμότερες ευχαριστίες τους προς τον Έλληνα εκπρόσωπο της AIMΓιώργο Καραγιάννη(παλαιό πρωταθλητή),για τις διευκολύνσεις που παρείχε στον σύλλογό μας.