Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ....

Ορκίστηκαν νέοι πτυχιούχοι του ΤΕΙ Κατερίνης


Συνολικά 42 νέοι πτυχιούχοι του Τμήματος Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων του ΤΕΙ Κατερίνης ορκίστηκαν την Παρασκευή στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ, σε σύνολο 187 πτυχιούχων του Τμήματος. 
Στον χαιρετισμό του ο προϊστάμενος του Τμήματος Δημήτρη Τριανταφύλλου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον η ορκωμοσία νέων πτυχιούχων του τμήματός αποτελεί ένα αισιόδοξο γεγονός που δίνει χαρά τόσο στις οικογένειες των πτυχιούχων, όσο και στο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του Τμήματος.
Για το περιεχόμενο των σπουδών ο κ. Τριανταφύλλου τόνισε ότι η εφοδιαστική αλυσίδα είναι ένας από τους τομείς στους οποίους η χώρα μας έχει περιθώρια πολύ μεγάλης ανάπτυξης μαζί με αυτόν της πρωτογενούς παραγωγής, του τουρισμού και της ναυτιλίας και κάλεσε τους αποφοίτους να τολμήσουν ακόμη και να προχωρήσουν στην επιχειρηματικότητα.
Να σημειωθεί ότι το ΤΕΙ Κατερίνης συμμετείχε σε πολλές εκθέσεις και Συνέδρια της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και στις 5- 6 Οκτωβρίου 2012 στην Κατερίνη θα διεξαχθεί το δεύτερο συνέδριο Εφοδιαστικής.
Όπως τονίστηκε φέτος εγκρίθηκαν και ερευνητικά προγράμματα για το τμήμα, όπως

ένα ερευνητικό πρόγραμμα στο έργο «Αρχιμήδης» και ένα στο πρόγραμμα ΘΑΛΗΣ συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, προγράμματα που θα δώσουν μεγάλη ώθηση στις ερευνητικές δραστηριότητες και διεθνείς διασυνδέσεις του τμήματος με άλλες ερευνητικές ομάδες Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και Ερευνητικών Ιδρυμάτων του εξωτερικού.
Επιπλέον, εγκρίθηκε ερευνητικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του προγράμματος  «Συνεργασία στη  Μαύρη Θάλασσα » με το οποίο το Τμήμα θα έχει την ερευνητική εποπτεία σε συνεργασία με τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης του Μπουργκάς της Βουλγαρίας και της Οδησσού της Ουκρανίας  για την ασφαλή αποθήκευση και διακίνηση containers. Επίσης, έχει εγκριθεί και ένα τρίτο ερευνητικό πρόγραμμα  σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης  που αφορά στη διαχείριση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας με καταξιωμένα Ιδρύματα της Ελλάδας, της Γερμανίας της Αγγλίας της Δανίας και του Βελγίου.

Σε δηλώσεις της επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Αμαλία Σταφυλά, τόνισε ότι η Σχολή έχει μεγάλο ποσοστό απορρόφησης των αποφοίτων της στην αγορά εργασίας, παρά την κρίση, γεγονός που ικανοποιεί ιδιαίτερα το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ιδρύματος.
Θέμης Κωτούλας