Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

"ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΗΤΙΑΝΟΙ" ΛΕΕΙ Ο ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ... ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΦΕΡΙΑΣ.... ΠΑΛΙ ΡΕΕΕΕΕΕ;

Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε!

Δημοσιεύτηκε από  ΕΠΤΑ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Νέα ένταση στις σχέσεις ΕΒΕ-Π.Ε Πιερίας με αφορμή την 4η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση


Μικρό κρίθηκε από το ΕΒΕ Πιερίας, σε σχέση με τη σημασία της διοργάνωσης για την τοπική οικονομία, το ποσό των 10.000 ευρώ με το οποίο θα συμμετείχε η Π.Ε. Πιερίας, στην 4η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση.

Με ομόφωνη απόφασή του, το Δ.Σ του Επιμελητηρίου δεν έκανε δεκτή την πρόταση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για συμμετοχή στη διοργάνωση της 4ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης με το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ.

«Δεν είμαστε ζητιάνοι» ανέφερε συγκεκριμένα ο
πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δ.Σ χαρακτηρίζοντας την πρόταση της Π.Ε Πιερίας, για συμμετοχή με το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ, «προσβλητική και απαράδεκτη».
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕ, ήδη ο δήμος Κατερίνης έχει απαντήσει προφορικά (και αναμένεται και εγγράφως η απάντηση) ότι θα συμμετέχει με το ποσό των 18 χιλιάδων ευρώ, σε αντίθεση με την Π.Ε Πιερίας που ενώ είχε ενημερωθεί με σχετικό έγγραφο από τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, χρειάστηκε να σταλεί και δεύτερο έγγραφο στις 5 Ιουνίου για να λάβει απάντηση μόλις πριν από λίγες μέρες. Σημείωσε μάλιστα ότι  η καθυστέρηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα το «φρενάρισμα» στην εξεύρεση πελατολογίου εν όψει της διοργάνωσης που αναμένεται να γίνει και φέτος στα τέλη του Σεπτέμβρη.
«Προφανώς δεν μπορεί να γνωρίζει η κ. Αντιπεριφερειάρχης τα λουκέτα που μπαίνουν καθημερινά στις επιχειρήσεις και την ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας», ανέφερε σε άλλο σημείο της εισήγησής του υποστηρίζοντας ότι η Π.Ε Πιερίας είχε να διαλέξει μεταξύ της διοργάνωσης του βόλεϊ, που της κόστισε περί τις 45 χιλιάδες ευρώ και της εμποροβιοτεχνικής έκθεσης για την οποία εισηγήθηκε, όπως είπε,  στον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι δεν έχει καμία ευθύνη ο κ. Ψωμιάδης σε αντίθεση με την κ. Μαυρίδου που, όπως τόνισε, θα έπρεπε να προτείνει ένα μεγαλύτερο ποσό προς την Περιφέρεια και να αγωνιστεί για να το εξασφαλίσει.
«Δεν πρόκειται μόνο για υποβάθμιση του προέδρου αλλά ολόκληρου του Επιμελητηρίου», πρόσθεσε. Επεσήμανε μάλιστα ότι δεν υπάρχει χρόνος για περαιτέρω καθυστέρηση καθώς φέτος η Έκθεση αναμένεται να είναι διπλάσια σε έκταση και σε εκθέτες με ό, τι αυτό συνεπάγεται σε κόστος, προετοιμασία και κυρίως οργάνωση.
Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του γραμματέα του ΕΒΕ κ. Νίκου Ασαρίδη ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είναι επιεικώς απαράδεκτο που η Αντιπεριφέρεια δεν απαντούσε εδώ και μήνες στα έγγραφα του ΕΒΕ. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης εφόσον δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο ποσό από τον Περιφερειάρχη αλλά και ότι η Π.Ε Πιερίας, με αυτόν τον τρόπο, θέτει τον εαυτό της εκτός διοργάνωσης. Ανέφερε ωστόσο ότι για τον τρόπο που ιεραρχεί τις προτεραιότητες της η Αντιπεριφερειάρχης θα κριθεί από το λαό της Πιερίας, ως αιρετό πρόσωπο που είναι, «όπως και η διοίκηση του ΕΒΕ θα κριθεί από τα μέλη που την ψηφίζουν». «Δεν μπορούμε εμείς να κρίνουμε τη σημασία της διοργάνωσης του βόλεϊ», τόνισε.
Σε ότι αφορά αυτή καθ’ αυτή τη διοργάνωση, φέτος στοχεύει να διευρυνθεί φιλοξενώντας επιχειρήσεις και εκτός Πιερίας. Πρόκειται για μία προσπάθεια η οποία αφορά, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕ, όλη την Κ. Μακεδονία αφού αναμένεται να φιλοξενήσει επιχειρήσεις και από άλλους νομούς της Περιφέρειας. Ο αριθμός των εκθετών υπολογίζεται γύρω στους 250 ενώ σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το Δ.Σ θα πραγματοποιηθούν διαφημιστικές καμπάνιες τόσο για την προσέλκυση επιχειρηματιών όσο και για την ενημέρωση του κοινού και των υποψήφιων επισκεπτών.

Στο κυνήγι του παραεμπορίου....
Εξάλλου σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη στο πρόσφατο Δ.Σ αποφασίστηκε η εκτύπωση και διανομή φυλλαδίων σχετικά με το παραεμπόριο και την ενημέρωση των τουριστών, ώστε να μην αγοράζουν αντικείμενα από τους πλανόδιους, που είναι αμφιβόλου ποιότητας, ειδικά στις παραλίες. Πρόκειται για συνέχεια των πρωτοβουλιών του ΕΒΕ (και της σύσκεψης που είχε γίνει) στην προσπάθεια πάταξης του παραεμπορίου που μαστίζει το νομό Πιερίας ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου ευχαρίστησε μάλιστα τις αρμόδιες αρχές (αντιδήμαρχο κ. Ίτσιο, δημοτική αστυνομία, διοικητή αστυνομικού τμήματος κ. Λένο, Ελληνική Αστυνομία) για την καθοριστική συμβολή τους στον περιορισμό του φαινομένου με την πρόσφατη κατάσχεση 45 χιλιάδων παράνομων προϊόντων. «Κηρύξαμε τον πόλεμο κατά της παραοικονομίας ο οποίος θα συνεχιστεί», δήλωσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου σημειώνοντας ότι ήδη και τα άλλα Επιμελητήρια της Ελλάδος «σηκώνουν» το θέμα στις περιφέρειές τους.