Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Η Μ. Βουλκίδου νέα Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύδνας Κολινδρού




Η κα. Μαρία Βουλκίδου είναι η νέα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας Κολινδρού, έπειτα από την παραίτηση του κ. Γιώργου Πολυχρονίδη, την περασμένη εβδομάδα. Το Δ.Σ. χρειάστηκε να συνεδριάσει δύο φορές, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, καθώς την πρώτη φορά δεν πέρασε η πρόταση του Δημάρχου Βαγγέλη Πολύζου, ώστε πρόεδρος να είναι η κα. Βουλκίδου, διότι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψήφισαν «λευκό». Τελικά, στη συνεδρίαση της Δευτέρας όλοι οι σύμβουλοι της παράταξης του κ. Πολύζου ψήφισαν την κα. Βουλκίδου, λαμβάνοντας 15 θετικές ψήφους, έναντι 9 λευκών.
Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού σχολιάζοντας τα όσα είχαν συμβεί στη συνεδρίαση της 26ης Ιουνίου, που δεν εκλέχθηκε η νέα πρόεδρος του Δ.Σ., είπε πως αυτό το γεγονός δεν τιμά το δήμο, σημειώνοντας πως δεν ήταν «πολιτική ήττα» για τον ίδιο. «Ένας πολιτικός ηττάται από το λαό», είπε χαρακτηριστικά, προτείνοντας και πάλι για Πρόεδρο την κα. Μαρία Βουλκιδου. Μάλιστα, ο κ. Πολύζος την ώρα της ψηφοφορίας αποχώρησε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Βαγγέλης Λαγδάρης ανέφερε πως η μη εκλογή προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ήταν μια προσωπική πολιτική ήττα του δημάρχου, σημειώνοντας πως τον συνδυασμό του δεν τον αφορά τα εσωτερικά της παράταξης που διοικεί το δήμο. «Υπάρχει πολιτικό μήνυμα, αλλά δεν θέλετε να το αποδεχθείτε. Κάποιοι σύμβουλοί σας θέλανε να σας στείλουν ένα μήνυμα», είπε ο κ. Λαγδάρης απευθυνόμενος προς τον κ. Πολύζο.
Η νέα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Βουλκίδου, αμέσως μετά την εκλογή της, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πρόταση να αναλάβει την προεδρία του Δ.Σ., καθώς και τους συναδέλφους της που την ψήφισαν, επισημαίνοντας πως θα είναι συνεργάσιμη με όλους για την καλή λειτουργία του συμβουλίου και το καλό του δήμου.