Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Κλείδωσαν τα μέτρα των 14 δισ. ευρώ...




Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας επιμένει: Έχουν βρεθεί τα μέτρα, ύψους 11,6 δισ. ευρώ, που θα πρέπει η Ελλάδα να παρουσιάσει στη τρόικα, στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Μαρτίου και επιπλέον έχουν ...
διασφαλισθεί κι επιπλέον μέτρα, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ως ισοδύναμα στην περίπτωση που κάποια, από το βασικό πακέτο, αποκλεισθούν από την τρόικα.

Προς το παρόν, το περιεχόμενο τους παραμένει καλά φυλαγμένο, ως επτασφράγιστο μυστικό, ενώ από το οικονομικό επιτελείο όταν ερωτώνται σχετικά, απαντούν ότι θα δοθούν πρώτα στους πολιτικούς αρχηγούς των τριών πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και μετά θα «βγουν» στη δημοσιότητα. Το πιθανότερο είναι πως κάτι τέτοιο θα γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα και κατά πάσα πιθανότητα στην πρώτη συνεδρίαση τους μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του Δεκαπενταύγουστου.

Αρχικά είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι αυτή η συνάντηση θα γίνονταν πριν την επίσκεψη του κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στα μέσα της άλλης εβδομάδας στην Αθήνα. Από το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, διευκρινίζεται ότι τίποτα τέτοιο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν έχει φιξαριστεί. Κατά συνέπεια, ο ακριβής χρόνος δημοσιοποίησης των μέτρων παραμένει ασαφής, μέχρι νεοτέρας.