Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Πάγκαλος: Ψήφισα Βενιζέλο γιατί δεν υπήρχε άλλος (ΒΙΝΤΕΟ)...




Μπορεί το ηλεκτρονικό βιβλίο του να τιτλοφορείται «Μαζί τα φάγαμε» αλλά ο Θεόδωρος Πάγκαλος υποστήριξε ότι ο σωστός τίτλος θα ήταν «Μαζί τα τρώμε» ακόμη τα τρώμε μαζί».

Μιλώντας για το περιεχόμενο του βιβλίου του αλλά και ...για τα ελλείμματα και το χρέος, ο κ. Πάγκαλος τόνισε: «Υπάρχουν αυτοί που λένε ότι μας εκμεταλλεύονται οι ξένοι οι οποίοι είναι τοκογλύφοι. Ξέρετε ότι το χρέος μας έχει ρυθμιστεί; Το θέμα του χρέους έχει τελειώσει. Αυτά τα 11,5 δισ. δεν πάνε στο χρέος αλλά στην κάλυψη των ελλειμμάτων καθώς αυτήν τη στιγμή που μιλάμε το Δημόσιο παράγει ελλείμματα. Ο σωστός τίτλος δεν θα ήταν μαζί τα φάγαμε αλλά μαζί τα τρώμε. Δεν σταμάτησαν οι σπατάλες, τα ελλείμματα, οι περιττές δαπάνες...
προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Αυτό είναι το βιβλίο μου». Συγκεκριμένα, ο κ. Πάγκαλος είπε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ αναφερόμενος στις αλήθειες του βιβλίου του ότι «Όσοι προσπάθησαν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, εξοβελίσθηκαν από την πολιτική ζωή...».



Ομολόγησε ότι στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου, ο κ. Πάγκαλος ψήφισε τον κ. Ευ. Βενιζέλο, καθώς ήταν ο μόνος υποψήφιος και «έπρεπε να αποδείξουμε ότι υπάρχουμε». Όσον αφορά στο ίδιο το Κίνημα ανέφερε ότι δεν έχει λόγο να ξαναγραφεί καθώς θεωρεί τον εαυτό του μέλος. Με ιδιαίτερο τρόπο τόνισε ότι «με ενδιαφέρει το κόμμα εξουσίας. Με 12% το ΠΑΣΟΚ τι κόμμα εξουσίας είναι;».



Για την επαναδιαπραγμάτευση που πρεσβεύουν τα τρία κόμματα τα οποία μετέχουν στην κυβέρνηση, επισήμανε ότι «Και οι τρεις δίνουν εντύπωση ότι υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης. Δεν υπάρχει κανένα!!! Λένε ψέματα, δεν μπορούν να πάνε να πούνε δεν κάναμε τίποτα απ’ ό,τι είχαμε υποσχεθεί αλλά φέρτε τη δόση Σεπτεμβρίου. Δεν γίνεται αυτό. Πρέπει επειδή υπάρχουν άνεργοι να αυξηθούν οι δημόσιοι και να μην δουλεύουν;».

Συγκεκριμένα για τους δημοσίους υπαλλήλους είπε: «Η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων είναι όλο το θέμα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος πέρα από κάποιους κλάδους να είναι όλοι μόνιμοι. Οι υπόλοιποι απλώς να έχουν αξιοπρεπείς συμβάσεις».