Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Σημάδια "εμφυλίου" στη ΔΗΜΑΡ...



Ήδη, το κόμμα το Φώτη Κουβέλη έχει χωριστεί στα δύο, καθώς, από τη μια πλευρά, στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ υπερασπίζονται τη συμμετοχή στην κυβέρνηση, ενώ, στον αντίποδα, βουλευτές στέλνουν μηνύματα στην... στην ηγεσία του κόμματος ότι ενδέχεται να καταψηφίσουν ορισμένα μέτρα.


Μετά τον βουλευτή Ηρακλείου, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, που έθεσε 14 «κόκκινες γραμμές», από τις οποίες αποκλείεται το οποιοδήποτε οριζόντιο μέτρο, και ο Οδυσσέας Βουδούρης ξεκαθάρισε χθες ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει μέτρα που δεν περιλαμβάνονται στην προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά. «Σύντομα, θα τεθεί το ερώτημα αν υπάρχει ηθική διάσταση στην πολιτική», επισήμανε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, που έστρωσε το χαλί της καταψήφισης ορισμένων μέτρων, κατηγορώντας, μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ, την κυβέρνηση ότι «έχει αθετήσει μέσα σε 50 μόλις ημέρες τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, αναφέροντας ως παραδείγματα την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας», τα σχέδια επαναφοράς της εφεδρείας και τις επερχόμενες νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

«Δυστυχώς διαπιστώνω ότι για τους εταίρους της τρόικας και τον πρωθυπουργό οι εκλογές ήταν μια παρένθεση», σημείωσε και πρόσθεσε πως «είχαμε δεσμευθεί ότι θα βρούμε τα 11,5 δισ. από τη φοροδιαφυγή και τις σπατάλες αλλά δεν βλέπω το οικονομικό επιτελείο να ψάχνει προς αυτή την κατεύθυνση».

Οι «κυβερνητικοί»

Στον αντίποδα, στελέχη που βρίσκονται στον στενό πυρήνα των «προεδρικών» της ΔΗΜΑΡ όχι μόνο υπεραμύνονται της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά θέτουν ως πρώτο στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και «ξορκίζουν» κάθε κυβερνητική ενέργεια που θα έθετε σε τροχιά ρήξης τις σχέσεις κυβέρνησης-τρόικας. Τα εν λόγω στελέχη θεωρούν «μονόδρομο» τα μέτρα που σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ενώ ζητούν και μεγαλύτερη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα, όπως έκανε με προχθεσινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.