Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Τα χαμηλά νούμερα κάνουν το CNN να βολιδοσκοπεί εκπομπές «ριάλιτι»...



Μετά από τα χαμηλότερα νούμερα τηλεθέασης των τελευταίων 20 χρόνων το CNN λοξοκοιτάζει προς το Χόλυγουντ. Μια πιθανή διέξοδος που εξετάζουν τα στελέχη του καναλιού μάλιστα μπορεί να είναι και οι εκπομπές τύπου «ριάλιτι», αναφέρει σε...
δημοσίευμα η εφημερίδα New York Post, προκαλώντας πληθώρα σχολίων στο διαδίκτυο.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για στοιχεία που δείχνουν ότι στελέχη του καναλιού έχουν ξεκινήσει τις επαφές με πρακτορεία και παραγωγούς του Χόλυγουντ συζητώντας εκτενώς διάφορες εκπομπές, όπως ένα νυχτερινό τοκ-σόου στο στυλ του «The View», μια σειρά εκπομπών «ριάλιτι» για τα Σαββατοκύριακα ενώ ψάχνουν και για παρουσιαστές που ξεφεύγουν από τα παραδοσιακά καλούπια των τηλεοπτικών ειδήσεων.

Παραγωγός που σχετίζεται με το θέμα, μιλώντας στην Post, παρομοίασε τις συζητήσεις με «εκείνη τη στιγμή που το MTV αποφάσισε να σταματήσει να παίζει μουσικά βίντεο».

Τα σχόλια στο διαδίκτυο είναι σήμερα ιδιαίτερα καυστικά για το ιστορικό ειδησεογραφικό δίκτυο. Χαρακτηριστικά το περιοδικό «New York» έγραψε στην ιστοσελίδα του ότι «το CNN σχεδιάζει να σώσει τον εαυτό του με το να φιλοξενεί λιγότερες ειδήσεις».

Άλλες ιστοσελίδες σημειώνουν ότι σημαντικό ρόλο στα σχέδια του CNN θα παίξει και ο Άντονι Μπουρντιέ, ο διάσημος παρουσιαστής-σεφ που προσέλαβε το κανάλι τον περασμένο Μάιο, δίνοντας του μια εβδομαδιαία εκπομπή και κάνοντας τον σχολιαστή. Αν τον ακολουθήσουν οι τηλεθεατές σημειώνουν, τότε δεν θα είναι έκπληξη να δούμε και τη μεγαλύτερη στροφή του καναλιού.