Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Πάτρα: Εκκαθαριστικά - "φωτιά" - Βγάζουν από τη μύγα, ξύγκι...




Χιλιάδες φορολογούμενοι βάζουν το χέρι στην τσέπη...
Μέχρι το τέλος του μήνα οι φορολογούμενοι που καλούνται να πληρώσουν φόρο, η συντριπτική τους πλειοψηφία δηλαδή, θα πρέπει να έχουν καταβάλει ένα μέρος του φόρου που τους αναλογεί,μέσω δόσεων, ωστόσο αρκετοί δυσκολεύονται γι'αυτό.

Με το νέο φορολογικό σύστημα η πλειοψηφία των φορολογούμενων καλείται να ...
δώσει φόρο και πολλοί Πατρινοί χρειάζεται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, ακόμα κι αν δεν είναι μεγιστάνες.

Όπως προκύπτει από χαρακτηριστικά παραδείγματα, χαμηλοσυνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι, που τα προηγούμενα χρόνια έπαιρναν επιστροφή φόρου, φέτος όχι μόνο δεν θα πάρουν, αλλά θα πληρώσουν κι από πάνω.

Δείτε μερικά παραδείγματα

Παράδειγμα πρώτο: Συνταξιούχος με εισόδημα 6.950 ευρώ και με ένα αυτοκίνητο 1000 κυβικών στο όνομά της, φέτος θα πληρώσει 250 ευρώ, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια λάμβανε από την εφορία επιστροφή.

Παράδειγμα δεύτερο: Υπάλληλος της Περιφέρειας με εισοδήματα 13.450 ευρώ και ήδη καταβεβλημένες κρατήσεις ύψους 3.000 ευρώ, καλείται να πληρώσει 970 ευρώ.

Παράδειγμα τρίτο: Συμβασιούχος υπάλληλος που μαζί με τη γυναίκα του, συνταξιούχος ΔΕΚΟ, συγκέντρωσαν εισόδημα 29.000 ευρώ, θα πληρώσει ως άμεσο φόρο 4.500 ευρώ, ενώ οι παρακράτηση ανέρχεται στις 9.000 ευρώ.

Παράδειγμα τέταρτο:Συνταξιούχος του ιδιωτικού τομέα με σύνταξη των 800 ευρώ , μαζί με τη γυναίκα του, ιδιωτική υπάλληλος, με μισθό λίγο μεγαλύτερο της σύνταξης, και με ένα σπίτι στο όνομά του, θα πληρώσει 1200 ευρώ, ενώ τα προηγούμενα χρόνια έπαιρνε ως επιστροφή από 160 έως 250 ευρώ.

Παράδειγμα πέμπτο: Ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων που τα προηγούμενα χρόνια έπαιρνε επιστροφή μέχρι και 1900 ευρώ φέτος πληρώνει 1600.

Παράδειγμα έκτο: Συνταξιούχος του ιδιωτικού τομέα με σύνταξη 850 ευρώ, μαζί με την επίσης συνταξιούχο γυναίκα του, που λαμβάνει 400 ευρώ το μήνα, φέτος πληρώνει 850 ευρώ. Πέρυσι είχε λάβει επιστροφή 100 ευρώ.

Σε όλες τις παραππάνω περιπτώσεις τα όποια περιουσιακά στοιχεία αφορούν για τον καθένα κυρίως ένα σπίτι κι ένα αυτοκίνητο, αλλά αυτά πλέον μάλλον θεωρούνται πολυτέλεια...