Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΤΟΝ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ ( ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ )




Κύριε Τριανταφυλλίδη

Η εμμονή σας περί Μακεδόνων, Αθηναίων και Λακεδαιμονίων, δε μας εκφράζει ούτε μας απασχολεί. Η Ελλάδα μας είναι τόσο μικρή για να την τεμαχίζουμε και να τη διαιρούμε.
Το Φεστιβάλ Ολύμπου στη σαραντάχρονη πορεία του, ουδέποτε ζήτησε ταυτότητα και πιστοποιητικό γέννησης από κανένα καλλιτέχνη. Άλλα είναι τα κριτήρια επιλογής και συμμετοχής τους στο πρόγραμμα του.
Αν κατά τη γνώμη σας, το ΚΘΒΕ και τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ πρέπει να αλλάξουν όνομα ή να καταργηθούν, καλό θα είναι το αίτημά σας να σταλεί σε άλλη διεύθυνση και όχι στο Φεστιβάλ Ολύμπου.

Όσο για τον κίνδυνο «μπουζουκοποίησης» του Φεστιβάλ, ας μην ανησυχείτε. Οι άνθρωποι που το υπηρέτησαν και το υπηρετούν διακατέχονται από υψηλό σεβασμό στην ιστορία του, τον προορισμό και την αποστολή του. Δεν είναι τυχαία η αντοχή του στο χρόνο για 41 ολόκληρα χρόνια.
Για το σεβασμό στο χώρο, εννοείται υποθέτουμε το αρχαίο θέατρο του Δίου, το Φεστιβάλ Ολύμπου δαπάνησε αρκετά από το υστέρημά του για τη συντήρηση,την ανάδειξη και την προβολή του, πάντα με τους κανόνες και τη συνεργασία των αρχαιολογικών υπηρεσιών.
Εμείς δεν ανακαλύψαμε ξαφνικά το Δίον και τους αρχαιολογικούς χώρους της Πιερίας. Αγαπάμε τον τόπο μας, ζούμε ανελλιπώς σε αυτόν και τιμούμε την ιστορία του. Άλλωστε το Φεστιβάλ Ολύμπου, για αυτό το σκοπό δημιουργήθηκε και αυτόν υπηρετεί.
Πάντως, σας ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις και τις υποδείξεις σας,παρά τον αρνητικό και μόνο σχολιασμό σας προς το Φεστιβάλ Ολύμπου, όταν μάλιστα γράφονται οι καλύτερες κριτικές για το πρόγραμμά του, την διοργάνωση του και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες του.
Κύριε Τριανταφυλλίδη, καλώς ήρθατε στην Πιερία, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε σε μια από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου.
Για τον
Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου
Ο Πρόεδρος
Γρηγόρης Παπαχρήστος