Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη πραγματοποίησε ο Υπουργός Μακεδονίας –Θράκης Θεόδωρος Καράογλου,





Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδηπραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Μακεδονίας –Θράκης Θεόδωρος Καράογλου,στο πλαίσιο της περιοδείας, που πραγματοποίησε στην Πιερία.
Τον Υπουργό συνόδευε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πιερίας,Μόσχος Γιαλένιας.

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, οι δύο άντρες συζήτησαν για τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν σήμερα οι Δήμοι της χώρας, εν μέσω της εξαιρετικά δύσκολης εποχής που διανύουμε.


Παράλληλα,έγιναν αναφορές σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων για την περιοχή, όπως η διοργάνωση της 4ηςΕμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας,καθώς και το θέμα του Σχολείου του Ολύμπου.

Καλωσορίζοντας τον Υπουργό στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης σημείωσε:«Ευχαριστούμε για την σημερινή σας επίσκεψη. Είναι σημαντικό ότι με την επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης αναλάβατε εσείς κύριε Υπουργέ αυτό τον τεράστιο όγκο δουλειάς, γιατί θεωρώ πραγματικά ότι είστε το κατάλληλο πρόσωπο, που θα δώσει αυτή την υπόσταση που οφείλει να έχει το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης για το καλό των πολιτών και γενικότερα για την ευρύτερη περιοχή. Πιστεύουμε σε εσένα κύριε Υπουργέ, άλλωστε και προσωπικά γνωρίζω τις δράσεις και τις δυνατότητές σου, αφού με τιμάς με την φιλία σου. Ήδη το πρώτο δείγμα των αποτελεσμάτων αυτής της δουλειάς είναι απτό και αποδεικνύεται από το έμπρακτο ενδιαφέρον σας για την Κατερίνη και τους δημότες της. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες είναι αναγκαίο να κάνουμε το βέλτιστο δυνατό για την κοινωνία και τους πολίτες».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλουτόνισε μεταξύ άλλων: «Με τον Σάββα Χιονίδη μας συνδέουν δεσμοί φιλίας. Θεωρώ ότι είναι από τους πιο πετυχημένους Δημάρχους της χώρας. Είμαι βέβαιος ότι την προσπάθεια που ξεκίνησε τα τελευταία επτά περίπου χρόνια θα την συνεχίσει γιατί η τοπική κοινωνία έχει πολλά να πάρει από ανθρώπους σαν τον Σάββα Χιονίδη. Πιστεύω στις δυνατότητές του, στο θετικό έργο και τις πρωτοβουλίες του και θα είμαι πάντα αμέριστος συμπαραστάτης».

Επιπλέον ο κ.Καράογλου έκανε λόγο για μια σειρά ζητημάτων τρέχουσας επικαιρότητας,που αφορούν την Κατερίνη και ευρύτερα την Πιερία:«Ήδη έχουμε και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας συναντηθεί με τον Δήμαρχο και έχουμε συζητήσει σοβαρά ζητήματα, όπως για παράδειγμα το θέμα της 4ηςΕμποροβιοτεχνικής Έκθεσης και του Σχολείου του Ολύμπου.Μάλιστα ειδικά σε ό, τι αφορά το Σχολείου του Ολύμπου θα κληθείτε όλοι οι τοπικοί φορείς έως τα τέλη Σεπτεμβρίου στη βουλή για να παρουσιαστεί εκτενώς το συγκεκριμένοproject».

Καταλήγοντας στα λεγόμενά του ο Υπουργός τόνισε:«Σήμερα η αυτοδιοίκηση περνά δύσκολες στιγμές έχοντας πέσει θύμα ενός προγράμματος σκληρής λιτότητας .Ωστόσο πιστεύω ότι η κρίση τόσο μετά τις δεσμεύσεις του αρμόδιου υπουργού Ευρυπίδη Στυλιανίδη,όσο και με την πολιτική βούληση του πρωθυπουργού θα ξεπεραστεί».

Στον επίλογο της συνάντησης, ο Δήμαρχος Κατερίνης δώρισε στον Υπουργό Μακεδονίας– Θράκης την έκδοση, που αναφέρεται στην ιστορική Μάχητης Πύδνας.