Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Παγίδα τα sms που σας «χαρίζουν» 1,5 εκατ. ευρώ ...




Την προσοχή των πολιτών εφιστά τη Ελληνική Αστυνομία που αφορούν στην εξαπάτηση τους με μηνύματα- παραπλανητικού περιεχομένου- που αποστέλλονται μέσω κινητού τηλεφώνου.
Αυξάνονται δραματικά οι καταγγελίες των θυμάτων που λαμβάνουν μηνύματα ότι δήθεν έχουν...
κερδίσει ενάμιση εκατομμύριο ευρώ.

Σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών. Τα συγκεκριμένα μηνύματα είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα και έχουν ως αποστολέα αριθμούς κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για παραλλαγή - εξέλιξη των νιγηριανών απατών, αφού αποστέλλονται μέσω κινητού τηλεφώνου και όχι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αλληλογραφίας, όπως παλιότερα.

Το περιεχόμενο των μηνυμάτων έχει ως εξής :

«Your Mobile Number has Won £1,500,000.00 in the Euro Millions Mobile Award. To Claim Funds,Kindly Email us: FNK424756,Your Name & Number to: mobilewin@msn.com»

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου να αποφεύγουν να ανοίγουν μηνύματα, στα οποία φαίνεται ως αποστολέας άγνωστος προς αυτούς αριθμός από το εξωτερικό. Επίσης, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε μηνύματα που τους υπόσχονται ότι θα κερδίσουν χρήματα και να μην απαντούν στα μηνύματα αυτά αφού τους προτρέπουν να δίνουν τα προσωπικά τους στοιχεία.

Η αστυνομία ζητάει από τους πολίτες να ενημερώνουν άμεσα τη Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο τηλέφωνο 11012 ή στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 11012@hellenicpolice.gr και ccu@cybercrimeunit.gr