Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ηλ. Χατζηχριστοδούλου: Πρέπει όλοι να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια και να μην τη δουν εγωιστικά


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Ηλ. Χατζηχριστοδούλου: Πρέπει όλοι να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια και να μην τη δουν εγωιστικά

  Συνέντευξη τύπου εν όψει της έναρξης των εργασιών του αναπτυξιακού συνεδρίου «Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα, Ανάπτυξη της Πιερίας», που πρόκειται να πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, δόθηκε τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στο Επιμελητήριο Πιερίας. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχία του συνεδρίου, το οποίο χαρακτήρισε ως σημαντική προσπάθεια. Επιπλέον, ζήτησε να μπουν σε δεύτερη μοίρα οι εγωιστικές προσεγγίσεις ώστε όλοι να στηρίξουν το συνέδριο και να συμπορευτούν για την ουσιαστική επιτυχία του.
Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ο κ. Δημήτριος Σουμπενιώτης, καθηγητής Στρατηγικής ΟΔΕ και πρώην αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο κ. Δημήτριος Τριανταφύλλου προϊστάμενος του Τμήματος Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων (Logistics) του Α-ΤΕΙΘ (Παράρτημα Κατερίνης), ο κ. Νικόλαος Πόδας, σύμβουλος επιχειρήσεων, ο κ. Χαράλαμπος ΖαπουνίδηςMSc Συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού και συντονιστής του συνεδρίου, καθώς και ο κ. Νικόλαος Χουσουρίδης, Ειδικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Πιερίας και επίσης συντονιστής του συνεδρίου.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε στο συνέδριο ως μια πολύμηνη προσπάθεια και το χαρακτήρισε ως σημαντικό εγχείρημα, το οποίο εμπεριέχει και ρίσκο. Όπως τόνισε, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα ακουστούν εμπειρίες και θα γίνουν προτάσεις, που ίσως ήταν άγνωστες ή δεν είχαν γίνει μέχρι σήμερα αντιληπτές. Πρόσθεσε μάλιστα πως με βάση τα αποτελέσματα και τη βοήθεια όλων των φορέων θα μπορέσουν να γίνουν θετικά βήματα για την Πιερία. «Δεν αρκεί να λέμε ότι ο τόπος μας είναι ευλογημένος και πλούσιος. Εάν δεν μπορέσουμε να προβάλλουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας, τότε δεν πρόκειται καταφέρουμε τίποτα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχία του συνεδρίου.
Μάλιστα, ο κ. Χατζηχριστοδούλου κάλεσε τους δημοσιογράφους να είναι παρόντες και να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου, αλλά και να είναι φορείς μετάδοσης των εισηγήσεων, των προτάσεων και των συμπερασμάτων ώστε να γνωστοποιηθούν προς κάθε κατεύθυνση. Επιπλέον, απηύθυνε κάλεσμα τόσο προς την επιχειρηματική κοινότητα όσο και προς του εκπροσώπους φορέων να παραβρεθούν και να παρακολουθήσουν το συνέδριο, αφού έτσι θα μπορέσουν να ακούσουν και να γίνουν κοινωνοί σημαντικών τοποθετήσεων.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου ευχαρίστησε την επιστημονική ομάδα που συνεργάστηκε για την πραγματοποίηση του συνεδρίου, όπως το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας(Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων), το οποίο έχει αναλάβει τον επιστημονικό συντονισμό δια του εκπροσώπου του κ. Σουμπενιώτη, το Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων (Logistics) του Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (Παράρτημα Κατερίνης) και τον προϊστάμενό του κ. Δημήτρη Τριανταφύλλου, την Πιερική Αναπτυξιακή και τη διευθύντριά της κα Μπέτυ Παρτσαλίδου το σύμβουλο επιχειρήσεων κ. Νικόλαο Πόδα, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν και εργάστηκαν για την υλοποίηση του συνεδρίου.
Κλείνοντας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου υπογράμμισε πως μπροστά σ’ αυτήν την προσπάθεια δεν χωρούν εγωισμοί. «Δεν πρέπει κανείς να δει τη διοργάνωση εγωιστικά. Το Επιμελητήριο ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία, την οποία πρέπει να την αγκαλιάσουν όλοι», τόνισε.
Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Σουμπενιώτης ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην προετοιμασία του συνεδρίου και εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την επιτυχία του. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως η επιτυχία του συνεδρίου θα κριθεί και εκ των υστέρων. «Η επιτυχία του συνεδρίου θα κριθεί από τη συνέχεια, αλλά και την ωριμότητα και τη συναίνεση των διοικητικών δομών και αρχών της Πιερίας προς την κατεύθυνση της εφαρμογής των συμπερασμάτων του συνεδρίου. Χωρίς αυτή τη συναίνεση και τη συνεργασία των διοικητικών δομών θα είναι ένα συνέδριο σαν όλα τα άλλα», υπογράμμισε ο κ. Σουμπενιώτης.
Ως ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο χαρακτήρισε την παρουσία του και τη συμμετοχή του στη διοργάνωση και στα δρώμενα του συνεδρίου ο κ. Χαράλαμπος Ζαπουνίδης. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, αυτή η προσπάθεια, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που πραγματοποιείται, δηλαδή εν μέσω κρίσης, έρχεται ως συνέχεια της 4ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης. Σκοπός της είναι οι ενδιαφερόμενοι να εισπράξουν την επόμενη κιόλας μέρα αυτά που επιβάλλεται να γίνουν για την ανάπτυξη της Πιερίας. «Ευελπιστώ να τα καταφέρω από τη θέση του συντονιστή και αφού βγουν τα αποτελέσματα του συνεδρίου το Επιμελητήριο να αποτελέσει υπόδειγμα και παράδειγμα για όλα τα Επιμελητήρια της χώρας, όπως και με τις πρόσφατες ενέργειές του», υπογράμμισε ο κ. Ζαπουνίδης.
Τέλος, ο κ. Νικόλαος Πόδας τόνισε πως οι εισηγητές του συνεδρίου, οι οποίοι προέρχονται απ’ όλη την Ελλάδα, θα αποτελέσουν ένα μείγμα δημιουργικότητας για την εξαγωγή συμπερασμάτων και προτάσεων. Τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Σουμπενιώτης ανέλαβαν τη μελέτη ερευνών και εκθέσεων που έχουν γίνει για την Πιερία την τελευταία δεκαετία, με σκοπό εφικτές προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν με ορίζοντα διετίας δίχως να απαιτούνται πολλοί πόροι. Επιπλέον, σκοπός του συνεδρίου είναι προτάσεις που θα προκύψουν από τις εισηγήσεις των ομιλητών. «Αν πούμε ότι για την Πιερία χρειάζονται επτά βήματα για να πετύχουν οι στόχοι που θα τεθούν, το πρώτο βήμα είναι η συν-αντίληψη. Φιλοδοξούμε ότι το συνέδριο θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή από κοινού φορείς και ομιλητές να συνδιαμορφώσουν στόχους και προτεραιότητες. Όπως τόνισε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κάτω τα εγώ και πάνω η Πιερία, ώστε τα επόμενα χρόνια να υπάρξει συνέχεια με συγκεκριμένο σχέδιο».
Υπενθυμίζεται πως η συμμετοχή στο Αναπτυξιακό Συνέδριο είναι ανοιχτή στο κοινό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στοportal του Επιμελητηρίου Πιερίας www.champier.gr, όπου μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν τη σχετική δήλωση συμμετοχής.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ