Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης



Πρωτοβουλία Πολιτών
για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης

           
                        
                             Δελτίο Τύπου

       Με πρωτοβουλία του συνδυασμού μας «Πρωτοβουλία Πολιτών  για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης» ομόφωνα όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Κατερίνης υπέβαλαν γραπτό αίτημα να συζητηθεί Προ Ημερήσιας Διάταξης στη χθεσινή συνεδρίαση το θέμα της απόρριψης των αποβλήτων ( υπολειμμάτων επεξεργασίας) της TOSOH  στον Όλυμπο.
     
Η  συζήτηση θα γίνει στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο ως τακτικό θέμα αποδεχόμενοι σχετικό αίτημα του Προεδρείου. Ανάλογο αίτημα υπέβαλλε και η συντονιστική επιτροπή αγώνα.
      Να σημειώσουμε ότι η κάθε δημοτική παράταξη θα καταθέσει τις ιδιαίτερες προτάσεις για το θέμα ενώ επιδίωξη του συνδυασμού μας είναι να υπάρξει ένα κοινό ψήφισμα με στόχο μέσα από συναινετικές διαδικασίες  και σε διάλογο με τον γειτονικό δήμο και λαμβάνοντας υπόψη την κοινή γνώμη να επιλυθεί το πρόβλημα της εναπόθεσης των αποβλήτων της  TOSOH σε όφελος του περιβάλλοντος, της φήμης του Ολύμπου, του τουρισμού, σε όφελος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
     Να υπενθυμίσουμε ότι η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης από την πρώτη στιγμή συμπαραστάθηκε στον αγώνα των πολιτών για την μη εναπόθεση των αποβλήτων, υποστήριξη που διατυπώθηκε και ρητά από τον δημοτικό της σύμβουλο Αντώνη Μάντζιο στην λαϊκή συνέλευση της Βροντού αλλά και με σχετική αρθρογραφία.
     Ελπίζουμε ότι το θέμα των αποβλήτων να ζητηθεί και να γίνει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου –Ολύμπου σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των δημοτών αλλά και την προστασία του Ολύμπου ως παγκόσμιο μνημείο της φύσης.
Κατερίνη 8/11/2012
Αντώνης  Μάντζιος
Δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ