Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Την παράσταση «Τα σκοτεινά φεγγάρια του έρωτα» παρακολούθησε το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου πολυπληθής ομάδα εκπαιδευτικών από το 5ο Λύκειο Κατερίνης.




ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΦΑ

Την παράσταση «Τα σκοτεινά φεγγάρια του έρωτα» παρακολούθησε το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου πολυπληθής ομάδα εκπαιδευτικών από το 5ο Λύκειο Κατερίνης υπογραμμίζοντας τη σημασία του ποιοτικού θεάτρου ως παιδαγωγικού και μορφωτικού αγαθού στη ζωή της κοινωνίας. Η παράσταση άρεσε, οι πρωταγωνιστές του χειροκροτήθηκαν με θέρμη από τους ευαίσθητους λειτουργούς του 5ου Λυκείου (στη φωτογραφία με τους συντελεστές του έργου) και το ραντεβού δόθηκε για την επόμενη θεατρική δουλειά του ποιοτικού θιάσου. Επικεφαλής της 25μελούς ομάδας των εκπαιδευτικών ήταν ο διευθυντής του σχολείου Αλέκος Παπαργυρίου και ο υποδιευθυντής Χρήστος Ζάλιος.

Σε ό,τι αφορά την ίδια την παράσταση αξίζει να επισημάνουμε πως ο σκηνοθέτης Γιώργος Χανδόλιας χάρη στην λιτή και λειτουργική σκηνική φροντίδα της Βέτας Χαλαϊτζίδου μάς έδωσε ένα γεροδεμένο, πλήρες και χωρίς πλατειασμούς έργο. Κατάφερε—και αυτό είναι σπουδαίος άθλος—από τα σπαράγματα τριών έργων με διαφορετική θεματολογία να δώσει τον παλμό και την ποιητική υφή του λαϊκού θεάτρου που υπηρέτησε με πάθος ο Λόρκα στη σύντομη ζωή του (1898-1936). 

Στις ωραίες εκπλήξεις της βραδιάς, κατά γενική ομολογία, εντάσσεται και η επί σκηνής μουσική (Μάνος Χατζιδάκις, Χρήστος Λεοντής) και τα τραγούδια που τραγουδά ο θίασος με προεξάρχοντα τον σεμνό και μελωδικό Δημήτρη Δριστά (τραγούδι, κιθάρα).



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ