Ενώ απο εδώ πέρασε ο νέος δρόμος προς τη Βουλγαρία, δεν άφησαν...πρόσβαση προς το μνημείο...!
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ : Η πλήρη απουσία της Πολιτείας διαχρονικά, Είναι ένα ακόμα δείγμα της προχειρότητας και της Ιστορικής Αφασίας και ασχετοσύνης, αλλά και ακόμα ένα δείγμα έλλειψης σεβασμού στη Μνήμη Εκείνων που έπεσαν, αφού βέβαια για τόσα χρόνια ΑΓΝΟΗΣΑΝ και ΑΦΗΣΑΝ στην ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ και την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ τον Ιστορικό Τόπο, αλλά και με την κατασκευή του δρόμου απέκλεισαν την πρόσβαση προς το μνημείο, ούτε καμιά αναφορά με ΜΙΑ!!! ΕΣΤΩ Ευανάγνωστη ταμπέλλα που να αναφέρεται στον ΘΗΣΑΥΡΟ του Στρυμόνα, ωστόσο το έχουν ΚΑΤΑΧΩΣΕΙ και Παραπετάξει στη Λήθη... Εύγε τους και εις κατώτερα!!!
Σε μια στενή διάβαση της οροσειράς Βελάσιτζα, που είναι γνωστή ως Κλειδίον, στην περιοχή του άνω Στρυμώνα, ο στρατός του Βούλγαρου Τσάρου Σαμουήλ κυκλώθηκε, από τον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Βασίλειο Β¨ .
Βασίλειος B. ο Βουλγαροκτόνος |
Ο Βασίλειος Β « Βουλγαροκτόνος » διέταξε ότι. Μόνο η Νίκη μετράει, και ο θάνατος του Βούλγαρουτσάρου Σαμουήλ.
Ο Βούλγαρος τσάρος Σαμουήλ βέβαια κατόρθωσε να διαφύγει στην Πρίλαπο,
Ο Βούλγαρος τσάρος Σαμουήλ βέβαια κατόρθωσε να διαφύγει στην Πρίλαπο,
.Ο Βασίλειος Βουλγαροκτόνος : Διέταξε τότε να τυφλωθούν οι αιχμάλωτοι (περίπου 14.000) και να χωρισθούν σε ομάδες από εκατό άνδρες με ένα μονόφθαλμο ως αρχηγό κάθε ομάδας και να οδηγηθούν στον τσάρο τους, στην Πρίλαπο.
Ο Βούλγαρος Τσάρος Σαμουήλ (ο κατακτητής της Μακεδονίας ) |
Όταν αντίκρυσε την αποτρόπαιη αυτή πομπή έπεσε λιπόθυμος στο έδαφος.
Δύο μέρες αργότερα ο γενναίος Βούλγαρος τσάρος Σαμουήλ πέθανε (6 Οκτωβρίου 1014).
Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ