Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012 όλοι οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο απεργούμε.
Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012 συμμετέχουμε μαζικά όλες και όλοι στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που αποφάσισε η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας(ΟΙΥΕ) ως απάντηση στην επιχειρούμενη από την Κυβέρνηση κατάργηση της Κυριακής Αργίας. 
 
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για το άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές, μέτρο που θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα οδηγήσει στην εξαθλίωση ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους.
Είναι ένα ακόμα προμελετημένο έγκλημα σε βάρος των εργαζόμενων. Είναι έγκλημα γιατί οι κυβερνώντες αδιαφορούν πλήρως για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζόμενων, τον ελεύθερο χρόνο τους, την οικογενειακή και κοινωνική τους ζωή, το δικαίωμα στη ξεκούραση.
Το επιχείρημα ότι αυτό το μέτρο θα αυξήσει την αγοραστική κίνηση είναι τουλάχιστον προκλητικό και προσβλητικό για τους πολίτες της χώρας προς τους οποίους επαναλαμβάνουν ουσιαστικά τη γνωστή ρήση «αφού δεν έχετε ψωμί γιατί δεν τρώτε παντεσπάνι»
Κύριοι της κυβέρνησης το πρόβλημα για τους πολίτες δεν είναι ότι δεν έχουν χρόνο για να ξοδέψουν τα χρήματα τους και να κάνουν τις αγορές τους.
Το πρόβλημα είναι ότι με τις τροϊκανές πολιτικές λιτότητας και τη φορολογική αφαίμαξη έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά και δεν έχουν χρήματα ούτε για να καλύψουν τις βασικές και στοιχειώδεις ανάγκες τους.
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η συγκεκριμένη απόφαση έχει έναν και μοναδικό στόχο, την ενίσχυση των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων, τα οποία με τις τριγωνικές συναλλαγές και τις φορολογικές κομπίνες διευρύνουν την ακρίβεια και τα υπερκέρδη τους, δίνοντας τη χαριστική βολή στα μικρομεσαία καταστήματα και αυξάνοντας την ήδη μεγάλη λίστα των λουκέτων και των ανέργων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ