Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ο Χάρρυ Κλυνν στην ΕΓΝΑΤΙΑ TV και στην εκπομπή «ΑΦΕΤΗΡΙΑ»







  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΣΤΙΣ 9.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ
* ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΚΑΙ Η ΠΕΛΛΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ
* ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ: Μ.ΚΑΛΙΟΝΤΖΙΔΗΣ, Λ.ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ, ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ & ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ, ΣΕ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ 1998!


Με όχημα την ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και μέσα από την εκπομπή ΑΦΕΤΗΡΙΑ, την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012 στις 9.00 το βράδυ (επανάληψη, στη 1.00 το μεσημέρι της Κυριακής), θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμη εορταστικό τηλεοπτικό δρομολόγιο, αυτή τη φορά από την παράδοση του Πόντου.
Συνεπιβάτες στο δρομολόγιο αυτό θα είναι δυο εξέχοντες καλλιτέχνες του ποντιακού τραγουδιού, ο Στάθης Νικολαΐδης και η θυγατέρα του Πέλλα Νικολαΐδου, όπως επίσης και ο Χάρρυ Κλυνν, ένας πολύ σπουδαίος καλλιτέχνης, Πόντιος στην καταγωγή, με πολυποίκιλη προσφορά στον χώρο του πολιτισμού, αλλά όχι μόνο.
Ο Χάρρυ Κλυνν, ο κατά κόσμον Βασίλης Τριανταφυλλίδης, πριν από λίγες μέρες είχε έρθει στο Λιτόχωρο, όπου, σ’ ένα εορταστικό κλίμα, τιμήθηκε από τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Γιώργο Παπαθανασίου, για το πολυποίκιλο έργο του στον κινηματογράφο, στο θέατρο, στη σάτιρα, στην ποίηση, στη λογοτεχνία, στο τραγούδι, ακόμη και στα εικαστικά.
Ο Χάρρυ Κλυνν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στον Ανδρέα Γαλανό, μεταξύ των άλλων που είπε, αναφέρθηκε στο ελληνικό ποντιακό στοιχείο και στο πώς θα κρατηθεί η ποντιακή γλώσσα και παράδοση.
Στο ίδιο εορταστικό δρομολόγιο, η εκπομπή «ΑΦΕΤΗΡΙΑ», με τη μηχανή του χρόνου, μεταφέρεται πίσω 15 ολόκληρα χρόνια, τέτοιες μέρες, Χριστούγεννα 1997 προς πρωτοχρονιά του 1998. Και παρουσιάζει έναν ακόμη μεγάλο Πόντιο καλλιτέχνη, τον Μιχάλη Καλιοντζίδη, να τραγουδά και να παίζει μαζί με τον Λάζαρο Ασλανίδη και τον αλησμόνητο Χρύσανθο. Τα αποσπάσματα είναι από το αρχείο της ΕΡΜΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
Με τη μηχανή του χρόνου, επίσης, παρουσιάζεται και η χορωδία της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, τα Χριστούγεννα του 1997 – πρωτοχρονιά του 1998. Από εκείνα τα μικρά παιδιά, σήμερα, κάμποσα έχουν φτιάξει οικογένειες, έχουν παιδιά και ορισμένα απ’ αυτά τα παιδιά τους μπορεί κανείς και να τα δει, σε λίγες ημέρες, να τραγουδούν τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το σκηνικό με τα τηλεοπτικά γυρίσματα για τον Στάθη Νικολαΐδη και τη θυγατέρα του Πέλλα, στήθηκαν στον ισόγειο χώρο του ξενοδοχείου «Δανάη» στην Κατερινόσκαλα ενώ στον ήχο και στον φωτισμό ήταν ο Μπάμπης Κοκκινίδης.
Αυτή είναι η τελευταία εκπομπή του 2012. Γι αυτό και ο παρουσιαστής της εκπομπής Ανδρέας Γαλανός αλλά και ο Ηλίας Ερμείδης (σκηνοθεσία, λήψεις, μοντάζ) εύχονται σε όλους: «Χρόνια πολλά, καλή χρονιά, το 2013 ας είναι καλύτερο απ’ τη χρονιά που φεύγει και προπαντός, ελπιδοφόρο».
Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η επόμενη εκπομπή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ