Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Δίκτυο Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης Πιερίας & Λειτουργεία Χαριστικού Εκθετηρίου




Επαναχρησιμοποίηση - Αλληλεγγύη - Οικολογία
Χαριστικό εκθετήριο
Το χαριστικό εκθετήριο στεγάζεται στο "Στέκι Πολιτών". Λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 6 - 8 το απόγευμα.
Το εκθετήριο είναι ανοιχτό για όλους. Μπορείτε να πάρετε ή να φέρετε είδη ένδυσης - υπόδησης, παιχνίδια, διακοσμητικά, ηλεκτρικές συσκευές κλπ. 

Υπεύθυνες για το εκθετήριο είναι η Παντελοπούλου Κυριακή τηλ.6980762327, η Τερζοπούλου Σούλα τηλ. 6988815622 και η Τσορμπατζίδου Κωνσταντία τηλ. 6997242950
Στον ίδιο χώρο συγκεντρώνονται τρόφιμα και διατίθενται σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.



Εργαστήριο που έγινε εθελοντικά από την Παντελοπούλου Κυριακή για την τεχνική "felt".
Tα δίκτυα ανταλλαγών δημιουργούν ανθρώπινες σχέσεις, ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, διάθεση για προσφορά. Συχνά διοργανώνονται σεμινάρια εθελοντικά. Έτσι μοιράζεται η γνώση και δημιουργούνται νέες προοπτικές για δημιουργική απασχόληση.




Ανταλλακτικό Παζάρι
Ανταλλακτικό παζάρι στον νέο μας χώρο

Μαθήματα μουσικής για μεγάλους & μικρούς  με "ήλιους" στο Στέκι Πολιτών

Οι δραστηριότητες του Δικτύου Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης Πιερίας θα ξεκινήσουν από τις 9 Ιανουαρίου. Δεν θα πραγματοποιηθεί ανταλλακτικό παζάρι τις Τετάρτες 26 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουαρίου.
Κάθε Δευτέρα 6 με 8 το απόγευμα στο "Στέκι Πολιτών" ο κ. Σταυρακίδης Κυριάκος κάνει εγγραφές σε νέα μέλη και ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για το δίκτυο ανταλλαγών




Τριήμερο εκδηλώσεων για το Ανταλλακτικό & Αλληλέγγυο Εμπόριο στο "Ελληνικό" 19 -20-21 Οκτωβρίου
Πανελλαδική συνάντηση Αχρήματων Δικτύων στο "Ελληνικό" στην Αθήνα
Δίκτυα Ανταλλαγών από όλη την Ελλάδα συναντηθήκαμε, γνωριστήκαμε, ανταλλάξαμε την εμπειρία του ο καθένας μας και τις ιδέες του.  Αυτήν την στιγμή λειτουργούν αχρήματα δίκτυα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Ήδη δύο δίκτυα το δικό μας και το ΤΕΜ - Μαγνησίας θα έχουμε σύντομα τη δυνατότητα να κάνουμε ανταλλαγές μεταξύ μας. 


Ανταλλαγή ντόπιων σπόρων στην οποία συμμετείχε και η "Μητέρα Γη"
Στο τριήμερο φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν πολλές ομιλίες, συναυλίες, εργαστήρια, συλλογικές κουζίνες, εκθέσεις, χαριστικό παζάρι, θεατρικές παραστάσεις, δραστηριότητες για παιδιά και ανταλλαγή σπόρων. Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από 16 ομάδες - συλλογικότητες.



Ευχαριστούμε για την προσφορά τους:
Την Ουσταμπασίδου Διονυσία για τα σταντ για το χαριστικό εκθετήριο
Το γραφείο κοινοχρήστων "Εύρεσις" της Πιπερίδου Ελλής για την πρόσβαση στο διαδίκτυο
Την Τόνα Βασιλική για τις ραφιέρες που στήθηκε το Χαριστικό Εκθετήριο
Το "Στέκι Πολιτών" για την φιλοξενία του


Το ζούμε και πιστεύουμε σ' αυτό! Τα δίκτυα ανταλλαγών λειτουργούν! Συνεχίζουμε να ικανοποιούμε βασικές μας ανάγκες ανταλλάσσοντας με "ήλιους"
Αυτό που μας κινεί να δημιουργούμε και να παράγουμε είναι η θέληση και η ανάγκη μας να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας και στις οικογένειές μας. Το ευρώ είναι μόνο το μέσο, όπως και τα ανταλλακτικά νομίσματα. 
Σας προκαλούμε  να μπείτε στο χορό των ανταλλαγών.
Συνεχίζουμε να Ζ Ο Υ Μ Ε !   


--
Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη"



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ