Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Λίγο πριν μας αποχαιρετίσει το 2012, το τριήμερο 27-29 Δεκεμβρίου η Κατερίνη φιλοξένησε για πρώτη φορά τους σημαντικούς Ιστιοπλοϊκούς αγώνες «ΚΥΠΕΛΛΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2012»


ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ «ΚΥΠΕΛΛΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ» ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


 

  Λίγο πριν μας αποχαιρετίσει το 2012, το τριήμερο 27-29 Δεκεμβρίου η Κατερίνη φιλοξένησε για πρώτη φορά τους σημαντικούς Ιστιοπλοϊκούς αγώνες«ΚΥΠΕΛΛΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2012»που διοργανώνονται εδώ και 17 χρόνια από τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας(Ε.Ι.Ο.)
Φέτος η σημαντική αυτή διοργάνωση που συγκέντρωσε 70 σκάφη των κατηγοριών Optimist, Laser 4,7 και Laser RDL από την Ελλάδα αλλά και από τη Σερβία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Κατερίνη, βρίσκοντας φιλόξενη στέγη στο Ξενοδοχειακό συγκρότημα Mediterranean Village και στις αθλητικές εγκαταστάσεις που παραχώρησε με ιδιαίτερη χαρά ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης παρέχοντας κάθε δυνατή διευκόλυνση στους διοργανωτές σε υλικό και έμψυχο δυναμικό.
Η διοργάνωση παρά τις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες στέφθηκε με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία.
Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης συμμετείχε με 8 αθλητές (3 στα σκάφη Laser και 5 σταOptimist) και υπό την καθοδήγηση του προπονητή κ. Ν.Σταυρίδη κατέκτησε 3 μετάλλια, ένα από κάθε χρώμα. Στην κατηγορία Laser4,7 αποδείχθηκε κυρίαρχος αφού η κάτοχος του χάλκινου Πανευρωπαϊκού μεταλλίου Ζωή Μανιώτη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και η Δήμητρα Μητσοκάπα το αργυρό μετάλλιο ενώ στην τέταρτη θέση στα Laser RDL κατατάχθηκε ο Δημήτρης Πσχούλης.
Στην κατηγορία σκαφών Optimist ο Σπύρος Κυριακίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους παίδες ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. Κοπρένσκα Σοφία, Ψωμιάδης Γιάννης, Βουλγαρόπουλος Γιώργος και Σιδηροπούλου Λουκία που παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες έδειξαν μεγάλη αγωνιστικότητα.
Στις απονομές που πραγματοποιήθηκαν με το πέρας των ιστιοδρομιών στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Mediterranean Village παραβρέθηκαν από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ο Αντιπρόεδρος κ.Αθ.Πατητάρος, ο Έφορος Εθνικών Ομάδων κ. Αθ.Παπαιωάννου, ο Έφορος Βορείου Ελλάδος κ. Κ.Κεραμιδάς και το μέλος της Ανώτατης Επιτροπής Ενστάσεων κ.Χ.Μανιώτης, καθώς και ο πρόεδρος του διοργανωτή Ο.Φ.Θ. κ.Ζ.Αθανασιάδης και πλήθος γονέων, παραγόντων και φίλων της ιστιοπλοΐας. Από τη Τοπική Αυτοδιοίκηση παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ.Σοφίας Μαυρίδου, του Δημάρχου Κατερίνης και Πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. κ.Μ.Παπαδημητρίου, καθώς και ο Πρόεδρος του Ε.Β.Επιμελητηρίου κ. Χατζηχριστοδούλου και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος.
Από τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης έκαναν απονομές ο Πρόεδρος κ.Γεώργιος Μελετλίδης καθώς και ο π. Πρόεδρος του Ν.Ο.ΚΑΤ. και π.Έφορος Ιστοπλοΐας Β.Ελλάδος κ.Παναγιώτης Σεϊτανίδης του οποίου την ιδιαίτερα σημαντική και πολυετή προσφορά στην Ελληνική Ιστιοπλοΐα εξήραν οι διοργανωτές.
«Πολύ ευχαριστημένος από την εμφάνιση των αθλητών του Ν.Ο.ΚΑΤ. δήλωσε οΠρόεδρος κ. Μελετλίδης ο οποίος πρόσθεσε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για το Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης που μπόρεσε να συνεισφέρει στην επιτυχία μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης, που για πρώτη φορά φιλοξενεί η Κατερίνη. Με ικανοποίηση διαπιστώνω πως τόσο οι διοργανωτές όσο και όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν πολύ ευχαριστημένοι όπως μου δήλωσαν τόσο ο Πρόεδρος του Ο.Φ.Θεσσαλονίκης κ. Ζήνων Αθανασιάδης όσο και ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ι.Ομοσπονδίας και Έφορος Ιστιοπλοΐας του Ο.Φ.Θ. κος Αθανάσιος Πατητάρος οι οποίοι ελπίζουν και του χρόνου να έρθει η διοργάνωση στην Κατερίνη. Από τη μεριά μου απεύθυνα πρόσκληση και στην ομάδα της Σερβίας να συμμετάσχουν στους αγώνες του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης «ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΛΥΜΠΟΣ 2013» τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Πιστεύω πως και με αυτή τη διοργάνωση όπως και παλιότερα (Βαλκανικοί Αγώνες 2001 και 2005 και Πανελλήνια Πρωταθλήματα 2002 και 2006) η Πιερία με τη συνεργασία του Ν.Ο.ΚΑΤ. έχει αποδείξει ότι μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις.»