Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Προϋπολογισμός 2013 Δήμου Κατερίνης: Ψηφίστηκε ομόφωνα.

"Παρά την αποχώρηση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, 
ψηφίστηκε από τους παρόντες ομόφωνα ο προϋπολογισμός για το 2013......"
Δήμος Κατερίνης "Χιονισμένη" Δημοκρατία

Υπό τη σκιά των γεγονότων στα διόδια του Αιγινίου, δεν πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένη συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης χθες το βράδυ, καθώς οι συνεχείς εξελίξεις στο επίμαχο σημείο οδήγησαν στην αποχώρηση της αντιπολίτευσης, ώστε να παραβρεθούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ στη συνέχεια


Χ. ΚΑΡΑΦΟΥΛΙΔΗΣ

Συγκεκριμένα ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Καραφουλίδης ζήτησε την μετάβαση σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου στο χώρο του σταθμού
διοδίων του Αιγινίου, για να συμπαρασταθεί στον αγώνα της Συντονιστικής Επιτροπής κατά της λειτουργίας των διοδίων στο Αιγίνιο.

«Εμείς θα αποχωρήσουμε, ο δήμος πρέπει να προχωρήσει ενωμένος και ο δήμαρχος πρέπει να είναι αυτός που θα μας ενώσει.

Ο κόσμος είναι πιο μπροστά από εμάς, δεν μπορούμε να σταθούμε πίσω από τους πολίτες και να διαπραγματευόμαστε», υπογράμμισε ο κ. Καραφουλίδης.

Ν. ΜΗΛΙΩΤΗΣ

Από την πλευρά του ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νίκος Μηλιώτης αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα της λειτουργίας των διοδίων τόνισε πως «ο νομός πλήττεται ήδη βάναυσα», ενώ πρόκειται να υπάρξουν επιπτώσεις στο νομό, όχι μόνο στον τουριστικό τομέα, αλλά και γενικότερα στην οικονομία.

«Οι βουλευτές εκείνης της περιόδου το ψήφισαν. Έκαναν λάθος και το τίμημα είναι βαρύ. Πρέπει να δράσουμε όλοι μαζί δεν ξέρω αν θα πετύχουμε κάτι, αλλά τουλάχιστον να μην πέσουμε αμαχητί», υποστήριξε ο κ. Μηλιώτης.

Ν. ΣΑΛΠΙΣΤΗΣ

Την κατάργηση όλων των διοδίων, ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σαλπιστής. Παράλληλα χαρακτήρισε τους δρόμους ως «λαϊκή περιουσία», οι οποίοι κατ’ επέκταση δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο κερδοσκοπίας.

Συγκεκριμένα ανέφερε «Οι δρόμοι είναι λαϊκή περιουσία και δημόσιο αγαθό και δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο κερδοσκοπίας από τις ιδιωτικές εταιρίες».

Π. ΜΠΕΡΕΔΗΜΑΣ

Θέμα ήθους και ηθικής χαρακτήρισε τη διακοπή λειτουργίας των διοδίων ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Μπερεδήμας

Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Χατζηκώστας τόνισε πως η σύμβαση για τη λειτουργία των διοδίων δεν είχε συζητηθεί στο τότε δημοτικό συμβούλιο, με αποτέλεσμα να καταλήγει τώρα ο νομός να βιώνει συμπλοκές πολιτών και αστυνομίας.

Χ. ΓΚΟΥΓΚΟΥΡΕΛΑΣ

Αναφερόμενος στο ζήτημα των διοδίων, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Γκουγκουρέλας υποστήριξε πως είναι αναγκαίος ο ήρεμος διάλογος, παράλληλα με την λογική επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης.

Ζ. ΣΑΤΡΑΖΕΜΗΣ

Το γεγονός ότι παρά τα 4 κοινοτικά πλαίσια στήριξης δεν κατάφερε η πολιτεία να ολοκληρώσει τον αυτοκινητόδρομο καυτηρίασε ο αντιδήμαρχος κ. Ζήνωνας Σατραζέμης. Ο ίδιος μάλιστα υπενθύμισε ότι κατά τον σχεδιασμό της εθνικής οδού, ο δρόμος προβλεπόταν να είναι κλειστός, ενώ τα χωριά της περιοχής θα εξυπηρετούνταν από παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Σ. ΧΙΟΝΙΔΗΣ

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης υποστήριξε να ολοκληρωθεί η συζήτηση του προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων του δήμου, για το οικονομικό έτος 2013, και εν συνεχεία να μεταβεί σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης στο Αιγίνιο.

Την πρόταση αυτή ωστόσο απέρριψαν τα μέλη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και αποχώρησαν.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Παρά την αποχώρηση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, ψηφίστηκε από τους παρόντες ομόφωνα ο προϋπολογισμός για το 2013.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Μεταξύ των θεμάτων που εγκρίθηκαν από τους εναπομείναντες δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης, ήταν η κατανομή του ποσού των 207.419 ευρώ στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών έτους 2013, καθώς και η κατανομή ποσού 132.361,36 ευρώ στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου, για δαπάνες θέρμανσης έτους 2013, μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου κ. Αναστάσιου Παπαζήση.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έγινε υπό την προεδρεία του νέου προέδρου κ. Χρήστου Λεμονόπουλου.