Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Χαλάρωσε, αλλά δεν το πλήρωσε.. ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης – Ακαδημία Ποδοσφαίρου Κένταυρος 3-1




  
   Χαλάρωσε, αλλά δεν το πλήρωσε..

ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης – Ακαδημία Ποδοσφαίρου Κένταυρος  3-1
10ος  όμιλος του Παιδικού Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Μπορεί οι παίδες της ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης να πήραν τους 3 βαθμούς της νίκης, αλλά η εμφάνιση της ομάδας δεν ήταν αυτή που όλοι γνωρίζουμε και αναμένουμε.
Παρά το ιδανικό ξεκίνημα με γκολ από τα αποδυτήρια όταν στο 1ο λεπτό ο Λυκούργος αποδέχτης της μπάλας έξω από τη μεγάλη περιοχή του Κεραυνού και με δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0. 

Εκεί που όλοι θεώρησαν πως το παιχνίδι θα έπαιρνε διαστάσεις θριάμβου, δεν υπολόγιζαν στη χαλαρότητα των παικτών. Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εορτών και η σιγουριά του αποτελέσματος απ ότι έδειξε επηρέασε την ομάδα γιατί μετά από το σημείο αυτό η ομάδα του Άγγελου Κούτου «έπεσε».
Οι φιλοξενούμενοι συνειδητοποίησαν την χαλαρότητα αυτή και μετά από το πρώτο 10ο λεπτό πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσαν τους παίκτες της ΠΑΕ Ποντίων υποχρεώνοντας τους σε πολλά ατομικά λάθη με συνέπεια να πει η νευρικότητα στο παιχνίδι τους.
Στο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου η άμυνα αν και εκτεθειμένη κάποιες φορές από το κέντρο, κατάφερε να κρατήσει τη μπάλα μακριά από τα καρέ του Κούζα, ο οποίος δεν χρειάστηκε να επέμβει.
Στην επανάληψη οι παίκτες της ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης μπήκαν με αυτοσυγκέντρωση, αποφασισμένοι να αλλάξουν την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου και με πάθος πίεσαν σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου, πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού και έστειλε το μήνυμα στους αντιπάλους να μην ελπίζουν σε κάτι καλύτερο.
Έτσι στο 45ο λεπτό μετά από συνεργασία Λυκούργου, Πιατίδη και Λιπιρίδη, ο τελευταίος με σουτ «κεραυνό» έξω από τη μεγάλη περιοχή έγραψε  το 2-0.
Δέκα λεπτά αργότερα το σκορ ανέβηκε στο 3-0 όταν οι επιθετικοί της ΠΑΕ Ποντίων, Βαγγελακάκης και Λυκούργος πίεσαν ασφυκτικά τους αμυντικούς του Κεραυνού υποχρεώνοντας τους να κάνουν λάθος μεταβίβαση που εκμεταλλεύτηκε ο Λιπιρίδης , μπήκε στην μεγάλη περιοχή και ανατράπηκε από τον αντίπαλο αμυντικό με τον διαιτητή να μην έχει άλλη επιλογή από το να δείξει το σημείο του πέναλτι.
Το πέναλτι εκτελέστηκε εύστοχα από το Συμεωνίδη.
Πέντε λεπτά πριν την λήξη του αγώνα ο Κεραυνός μείωσε το σκορ σε 3-1 όταν σε κόντρα επίθεση, βρήκαν την άμυνα της ΠΑΕ Ποντίων εκτεθειμένη και με κοντινό πλασέ παραβίασαν την εστία του Κούζα. Η ομάδα της Κατερίνης παρέμεινε πρώτη επικεφαλής του 10ου ομίλου έχοντας το απόλυτο σε νίκες και βαθμούς.

ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ Κατερίνης (Άγγελος Κούτος) :
Κούζας - Συμεωνίδης - Ανδρικόπουλος - Χατζηγιάννης - Καραμιχάλης (Καρακούσης) - Αγγέλου - Πιατίδης (Δημόπουλος) - Παγώνης - Ρουμπιές (Βαγγελακάκης) - Λιπιρίδης - Λυκούργος.






Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ