Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Σε νέο σύστημα αξιολόγησης θα μπουν τα ελληνικά ξενοδοχεία



Στην υιοθέτηση νέου συστήματος αξιολόγησης των υπηρεσιών των ξενοδοχείων προχωρά το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος. Πιο συγκεκριμένα το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος επιχειρεί τη διεύρυνση της εφαρμογής του...
ευρωπαϊκού συστήματος κατάταξης ξενοδοχείων «Hotel Stars Union» και στην ελληνική ξενοδοχία.

Το σύστημα εφαρμόζεται ήδη σε 13 χώρες και αφορά πάνω από 180 εκατ. Ευρωπαίους πολίτες, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από σημαντικές χώρες / πηγές τουριστών για την Ελλάδα, όπως η Γερμανία, η Ελβετία, η Σουηδία και η Ολλανδία. Εκτός από την Ελλάδα βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για την ένταξη στο σύστημα της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Κύπρου, μια διαδικασία που, αν ολοκληρωθεί, θα δώσει πρόσβαση στο σύστημα σε 300 εκατ. καταναλωτές και σε 100.000 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη.

Σκοπός της πρωτοβουλίας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίουο της Ελλάδος είναι η διαμόρφωση ενός συστήματος πιστοποίησης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της ελληνικής ξενοδοχίας, καθώς το "Hotel Star Union" είναι το πλέον αξιόπιστο μέσο πληροφόρησης για τον Ευρωπαίο τουρίστα και ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία μάρκετινγκ.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίουο της Ελλάδος , Γιώργος Τσακίρης κατά την παρουσίαση της εφαρμογής, η οποία ήδη υιοθετήθηκε πιλοτικά σε ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη την Ελλάδα, οι διαβουλεύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα, ενώ «η εφαρμογή του συστήματος θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας».