Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ουπς! Μία γυναίκα εμπιστεύεται τυφλά το GPS της και...




...οδηγεί 1500 χιλιόμετρα, αντί για 150...

Υπάρχουν και οι φανατικοί αναγνώστες του Κωνσταντίνου Καβάφη που θεωρούν πως το ταξίδι, έχει μεγαλύτερη σημασία από τον προορισμό. Αυτό μάλλον συνέβη και στην 67χρονη Sabine Moreau η οποία ξεκίνησε με το αυτοκίνητό της από την πόλη Hainault Erquelinnes, στο Βέλγιο για να...
πάει στις Βρυξέλλες ώστε να πάρει μία φίλη της από τον σταθμό του τρένου. Με την ταχύτητα που οδηγούσε η κα Moreau, το ταξίδι θα διαρκούσε περίπου δύο ώρες καθώς η απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων, ήταν περί τα 145 χιλιόμετρα.

Σαν κάθε ευσυνείδητη οδηγός που εμπιστεύεται την τεχνολογία, μόλις μπήκε στο αυτοκίνητό της και πριν βάλει μπροστά την μηχανή, ενεργοποίησε τον πλοηγό της. Έδωσε την διεύθυνση του σιδηροδρομικού σταθμού που ήθελε να πάει και ξεκίνησε. Επειδή εμπιστεύεται πάρα πολύ την τεχνολογία, αλλά ήταν και λίγο αφηρημένη, δεν προβληματίστηκε που το GPS της την έστελνε προς τον Βελγικό νότο. Συνέχισε ακάθεκτη, μέχρι που έφτασε στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας! 1500 χιλιόμετρα μακριά!

Το ταξίδι που λογικά θα διαρκούσε 2 ώρες, διήρκεσε 2 ημέρες. Σε όλη αυτή την διαδρομή, η κα Moreau, σταμάτησε 2 φορές για να γεμίσει καύσιμα, πήρε ένα μικρό υπνάκο στην άκρη του δρόμου και είχε κι ένα μικρό ατύχημα. Δεν σκέφτηκε όμως να σταματήσει.

Ήμουν αφηρημένη, οπότε συνέχισα να οδηγώ. Έβλεπα τις ταμπέλες στο δρόμο να εναλλάσσονται, πρώτα στα Γαλλικά, μετά στα Γερμανικά και τέλος στα Κροατικά, αλλά συνέχισα να οδηγώ γιατί ήμουν αφηρημένη. Ξαφνικά, φτάνω στο Ζάγκρεμπ και συνειδητοποιώ ότι δεν ήμουν πια στο Βέλγιο.

Σε όλη αυτή την ιστορία, δύο άνθρωποι δεν συμμερίζονται το γέλιο το δικό μας: ο γιος της κυρίας Moreau που μετά το πρώτο 24ωρο είχε κινητοποιήσει όλη την αστυνομία να ψάχνει σε χαντάκια για να βρει την μαμά του και, η φίλη που περίμενε μάταια στον σταθμό του τρένου στις Βρυξέλλες. Γιατί άραγε;...