Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση για τα δεδομένα της εποχής προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της καπνοβιομηχανίας Καρέλιας κ. Ανδρέας Καρέλιας.


Σε μια ασυνήθιστη κίνηση για τα δεδομένα της εποχής προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της καπνοβιομηχανίας Καρέλιας κ. Ανδρέας Καρέλιας.

Την ώρα που οι περισσότερες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο ή απολύουν εργαζομένους λόγω κρίσης, έστω και αν κάποιες φορές η κρίση χρησιμοποιείται ως πρόφαση, η «Καπνοβιομηχανία Καρέλιας» ανακοίνωσε την χορήγηση περισσότερων από...

1,8 εκατομμυρίων ευρώ με τη μορφή μπόνους προς τους εργαζομένους.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στους εργαζομένους κατά τη διάρκεια της πρωτοχρονιάτικης γιορτής:

Το επίδομα χειμερινής στολής θα είναι φέτος 200 ευρώ για κάθε εργαζόμενο στην εταιρεία.Το επίδομα παρουσίας, που δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε μια μέρα από την εργασία τους, θα είναι φέτος 850 ευρώ.Ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.400 ευρώ.Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά τους πέτυχαν στις παραπάνω σχολές μέσα στο 2012, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση 500 ευρώ, ενώ παράλληλα η εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2012.Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 1.700 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 750 ευρώ.Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές μεταξύ 1200 και 1699 ευρώ, θα λάβουν ενίσχυση 1.500 ευρώ, ενώ όσοι από αυτούς όμως έχουν από τρία ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον 700 ευρώ.Οι εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως 1.200 ευρώ, θα λάβουν 2.500 ευρώ, ενώ όσοι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία και έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον 400 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί.

Ο κ Καρέλιας μιλώντας στους εργαζομένους της εταιρείας χαρακτήρισε το 2012 μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά. «Μέσα στα μέτρα, τις συνεχείς αμφισβητήσεις της χώρας, το συνεχές μαρτύριο -μένουμε ή φεύγουμε από το ευρώ, ήταν μια χρονιά ομολογουμένως δύσκολη, κατά την διάρκεια της οποίας όμως καταφέραμε να ξεπεράσουμε με επιτυχία τις περισσότερες δυσκολίες και να συνεχίσουμε την επιτυχημένη μας πορεία» ανέφερε.

Τα στοιχεία της ανόδου του 2012

Η εταιρεία μέσα στο έτος που πέρασε αύξησε τις πωλήσεις της εκτός Ελλάδας, φτάνοντας σχεδόν στα 13,4 δισ. τσιγάρα, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ για την εταιρεία, αυξάνοντας παράλληλα και την κερδοφορία της, λάνσαρε νέα προϊόντα εντός και εκτός Ελλάδας.

Παράλληλα, προχώρησε σε επενδύσεις 7 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό την αύξηση της παραγωγικής της δυνατότητας, την βελτίωση της ευελιξίας στην παραγωγή και την περαιτέρω τόνωση των εξαγωγών.

Τα... παράπονα του κ. Καρέλια

Πέρα από ευχές και παροχές στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση ο Ανδρέας Καρέλιας «μοίρασε» και παράπονα, με κύριο αποδέκτη την κυβέρνηση, εστιάζοντας στις πρόσφατες επαφές του κ. Σαμαρά με ξένες επιχειρήσεις.

«Κατά την άποψή μας η κυβέρνηση της Ελλάδος θα έπρεπε να άρχιζε από την ηθική και μόνον αναγνώριση της ελληνικής, της σωστής και νοικοκυρεμένης επιχείρησης. Εκεί που το κράτος απέτυχε με τις σπατάλες και τους άκρατους και αλόγιστους διορισμούς, υπάρχουν στην Ελλάδα σοβαρές, υπεύθυνες, κρίσιμες για την εθνική ταυτότητα επιχειρησιακές μονάδες, οι οποίες με τη σοβαρότητα εργαζομένων και διοίκησης, έχουν αναλάβει και επιτυγχάνουν την θετική αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο. Κατά την άποψή μας, από αυτές έπρεπε να αρχίσει η κυβέρνηση» σημείωσε.


Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην αναθεώρηση της κοινοτικής οδηγίας για τα προϊόντα καπνού, υποστηρίζοντας πως αν περάσουν θα εξαφανίσουν ένα σημαντικότατο κομμάτι της δραστηριότητας.

«Η πρόταση της Κομισιόν προτείνει κατάργηση των slims τσιγάρων, μιλάει για ομοιόμορφες συσκευασίες και είδη τσιγάρων, προτείνει την κατάργηση των τσιγάρων μέντας, προωθεί προειδοποιήσεις που θα είναι τουλάχιστον το 75% της μπροστινής και 75% της πίσω επιφανείας των πακέτων, εξαφανίζει επιτυχημένα διεθνή αλλά ελληνικής ιδιοκτησίας εμπορικά σήματα για την προώθηση και ''κτίσιμο'' των οποίων έχουν ξοδευτεί δεκάδες εκατομμύρια και δαπανηθεί άλλα τόσα δεκάδες εκατομμύρια σε μηχανολογικό εξοπλισμό για την παραγωγή τους, με άλλα λόγια ετοιμάζει να ρίξει μία πραγματική βόμβα στην εξαγωγική μας προσπάθεια, να καταστήσει το μέλλον μας αβέβαιο. Διότι σε περίπτωση που υλοποιηθούν όλα αυτά, η εταιρεία μας χωρίς να προχωρήσει σε τεράστιες αλλαγές στην όλη της υποδομή, προσωπικό, κλπ, δεν θα μπορεί να σταθεί στα πόδια της, αφού θα έχει χάσει το 40% και πλέον από τις πωλήσεις της και την πλειονότητα των πιό κερδοφόρων σημάτων της» υπογράμμισε.