Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

"Ἔλα στήν Κατερίνη, ξερρίζωσε καί φύτευσε, γκρέμισε καί ἀνοικοδόμησε, βάλλε πῦρ, πῦρ νά...." ώ Σεβασμιώτατε Γεώργιε Α΄ της Πιερίας μου


"Ἔλα στήν Κατερίνη, ξερρίζωσε καί φύτευσε, γκρέμισε καί ἀνοικοδόμησε, βάλλε πῦρ, πῦρ νά φωτίσῃς καί νά θερμάνῃς, πῦρ νά πυρπολήσῃς τίς καρδιές τῶν πιστῶν σου".

Να τι ΣΥΜΒΟΥΛΗ του έδωσε σαν ήρθε ο έμπειρος ΛΑΡΙΣΗΣ Ιγνάτιος του δικού μας ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ Α΄ του Πιερίας την ημέρα της ενθρονίσεως του και ως "ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ" εν Πιερίει!
Κι εκείνος μέχρι στιγμής ...χαμπάρι!

ΈΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, του είπε ΚΑΙ ΞΕΡΙΖΩΣΕ (τα κοπρόσκλυλα που είναι ήδη στην Εκκλησία της Πιερίας...)
Γκρέμισε (τα λαμόγια που γύρω εκεί στη φωλιά της Μητρόπολης, μα και στις πλούσιες ενορίες του Νομού Πιερίας, έχουν γίνει ...μόδα).
Βάλλε πυρ, πυρ και (...κάψε τα τομάρια με τα μαύρα που είναι ήδη γύρω σου).
ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΞΗΛΩΜΑΤΟΣ ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΕΩΣ ΣΟΥ, ΤΑ ΕΖΗΣΕ ΤΑ ...ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ...ΣΗΜΑ!

Το θέμα είναι εσύ να το πιάσεις έγκαιρα.

Σεβασμιότατε, σε απομονώνουν και εσύ επειδή είσαι νέος εδώ, δεν τους καταλαβαίνεις.
Κι επειδή ξέρω πως είσαι καλό παιδί, γιατί μου το βεβαίωσε φίλος σου από τα χρόνια ΣΑΣ της αθωότητος, πρόσεξε τα τομάρια με τα μαύρα γύρω σου.

Ξερίζωσε και φύτευσε, γκρέμισε και ανοικοδόμησε, βάλλε πυρ, πυρ να φωτίσεις και να θερμάνεις ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ των ΠΙΣΤΩΝ ΣΟΥ που ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ πως και πως, μπας και καθαρίσεις την κόπρο του Αυγεία την εδώ στην Δύσμοιρη Πιερία μου.....
ΕΔΩ ΠΟΥ Η ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΔΙΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ Η ΦΑΠΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΚΑΡΑ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΠΙΕΡΙΕΑ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟ.
Αν το πρόβλημα στην Αθήνα, ή την Θεσσαλονίκη είναι στο ...10, τώρα με την κρίση, στην Πιερία είναι 1.000 ρε γαμώτο μου.
Κι αυτό πρέπει να σου το πω και να σου το φωνάξω, ώ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΕ Α΄......!!!

ker@ilidis