Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ, ΔΕΝ ΈΓΙΝΕ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟΝ ΣΑΒΒΙΔΗ

Ίσως είναι η πρώτη φορά που κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι πετυχημένος είναι ο σύλλογος ο οποίος αποκλείστηκε μήνα Αύγουστο από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κατετάγη στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος έχοντας υποστεί ήττες στα ντέρμπι (οι αγώνες με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου δεν είναι ντέρμπι) και στέφθηκε κυπελλούχος. Για τις γελοιότητες με τις μάσκες του Σαββίδη (λες και έχουμε Απόκριες) και τις μπλούζες που έγραφαν «ΝΤΑΜΠΛ 2018», δεν αξίζει να ασχοληθούμε περισσότερο. Υπεραρκετές είναι η αναφορά και η φωτογραφία.
Η τακτική του «φταίνε οι άλλοι για τα αρνητικά»
Όπως γίνεται αντιληπτό, τα προαναφερόμενα αφορούν τον ΠΑΟΚ. Αντί στον «δικέφαλο» του Βορρά να ασχοληθούν με τα λάθη που έκαναν τόσο στην προετοιμασία όσο και στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2017-’18, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους αλλού… Κατηγορούν διαιτητές, ενώ δεν θα έπρεπε να έχουν παράπονο. Κατηγορούν την πρωταθλήτρια ΑΕΚ (ευθύνεται γιατί τους νίκησε στο πρωτάθλημα;). Κατηγορούν τον Ολυμπιακό και τον
Μαρινάκη κλπ. Ειδικά το τελευταίο θυμίζει έντονα τα πεπραγμένα του Αλαφούζου και των παπαγάλων… του μέχρι τις αρχές του 2017 με τα γνωστά οικτρά αποτελέσματα για τον Παναθηναϊκό.
Δεν καταλαβαίνουν ότι το κυνήγι φαντασμάτων… βγαίνει σε κακό;

Γιατί σκορπάει… χρήματα ο Σαββίδης;
Ένα κάρο… λεφτά έχει πετάξει ο Σαββίδης και σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι διατεθειμένος να πετάξει… περισσότερα. Για ποιο λόγο;
Για το ταβάνι… της δεύτερης θέσης και το κύπελλο; Για να τα βάζει (εκτός αγωνιστικών χώρων) με τους αντιπάλους αδιαφορώντας για «τα του οίκου του»; Για να επιτρέπει σε στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ναπροβαίνουν σε απαράδεκτες δηλώσεις; Για να δημιουργεί (προσπαθεί) σύστημα Μ.Μ.Ε. με στόχο την υπέρ του προπαγάνδα; Για να τον αβαντάρουν η ίδια ιστοσελίδα και κάποιοι από τους δημοσιογράφους ή ψευτοδημοσιογράφους που λιβάνιζαν…  μέχρι πριν από μερικούς μήνες τον Αλαφούζο και παράλληλα έψαχναν οτιδήποτε στραβό… υπήρχε για τον Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό; (Στις 7 Φεβρουαρίου 2018 δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα μας άρθρο με τίτλο: «Ο Αλαφούζος και οι υποστηρικτές του κατέστρεψαν τον Παναθηναϊκό»  http://new-economy.gr/2018/02/07/o-alafouzos-kai-oi-ipostiriktes-tou-katestrepsan-ton-panathinaiko/. Διαβάστε το προσεκτικά για να μη γίνει παρερμηνεία).

Στο DNA του γράφοντος δεν είναι να γράφει το εξής: «Δεν έγινε και τίποτα που ο ΠΑΟΚ πήρε κύπελλο με γκολ οφσάιντ. Μπράβο στον ΠΑΟΚ που διέλυσε ότι χειρότερο δημιουργήθηκε στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού«. Τέτοια έγραψε πέρσι μετά τον ντροπιαστικό τελικό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1. Μήπως εννοούσε τον ΟΣΦΠ, χωρίς όμως να γράψει τι νέο σύστημα δημιουργήθηκε; Μήπως αυτό με τους πιστολάδες εισβολείς των γηπέδων;

Φέτος κάνει λόγο για δικαίωση του καλύτερου και λοιπές μπούρδες.
Μετά να μην παραπονιούνται όταν θεωρούν ότι στοχοποιούνται (μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να στοχοποιούν;) και δεν τολμούν να πατήσουν σε γήπεδα ή σε συγκεκριμένα γήπεδα.

Έδωσαν δικαιώματα.
Μήπως έχουν στο DNA τους να είναι υπάλληλοι προέδρων ομάδων;
Μήπως έχουν στο DNA τους να παρουσιάζουν τα γεγονότα αλλιώς;
Ασχολούνται με το ποιον δήλωσε ο Ολυμπιακός για προπονητή στον αγώνα εναντίον του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, παραβλέποντας την ενέργεια που προκάλεσε τον τραυματισμό του τεχνικού των Πειραιωτών.


Δικαιολογούν (κατά κάποιο τρόπο) την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας του ένοπλου Σαββίδη και των «μπράβων» του. Λένε ότι «Οπλοφορούν και άλλοι πρόεδροι ΠΑΕ«. Απίστευτη… και ντροπιαστική δικαιολογία.

Ας αλλάξουν τακτική
Μέχρι στιγμής η συγκεκριμένη εξωαγωνιστική τακτική δεν βγαίνει στον Σαββίδη και στον ΠΑΟΚ, όπωςδεν βγήκε στον Αλαφούζο και στον Παναθηναϊκό (εννοείται ότι ο Αλαφούζος δεν εισέβαλε με πιστόλια). Ας στηρίξουν έμπρακτα τον Λουτσέσκου ο οποίος (κατ’ εμέ) είναι ο κορυφαίος προπονητής στην Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια (τον περασμένο Νοέμβριο κάποιοι εξυπνάκηδες… πίεζαν τον Σαββίδη να τον διώξει) και ας ασχοληθούν με τα ουσιώδη. Μόνο με όπλα, «μπράβους», στρατούς… οπαδών και ψευτοδημοσιογράφων, κλάψα, γκρίνια, παράπονα, μουρμούρα, αφορισμούς… εχθρών (υπαρκτών και ανύπαρκτων), ευνοϊκή (προκλητικά) διαιτησία, κυβερνητική εύνοια, πολλά λεφτά, πρωτάθλημα δεν μπορεί να κατακτηθεί, όπως δεν επιτυγχάνεται και αξιόλογη ευρωπαϊκή πορεία.
Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρό (εντός γηπέδων) ΠΑΟΚ  και καθαρό ποδόσφαιρο.
Ας το καταλάβουν.
Χρήστος Παπαθεοφάνους, Αθλητικός συντάκτης,
(τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ, βραβευμένος από τον ΠΣΑΤ το 2012)
ΠΗΓΗ