Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ:
ΑΝΤ-1:
Ποιος παράγοντας θα σώσει την αγορά;
Γ. Καρατζαφέρης: «Να κινηθεί η αγορά. Χρήματα. Να γίνουν πολλά δημόσια έργα. Να πέσει ο ΦΠΑ και βεβαίως δυο όρους τους οποίους ζητήσαμε: 1ον, καμιά απόλυση για ένα χρόνο. Καμία. Και 2ον, μια ώρα δουλειά παραπάνω όλοι οι Έλληνες, με αύξηση του μισθού κατά 15%. Και γιατί το προτείνουμε αυτό. Δουλεύοντας μια ώρα παραπάνω, αφαιρούμε μια ώρα κατανάλωσης και έχουμε αύξηση 15% στα έσοδα. Θα πάρει ένα πουκάμισο, θα κυκλοφορήσει το χρήμα, το κράτος θα εισπράττει το ΦΠΑ. Και βεβαίως ή θα χρεώσουμε την πολιτεία ή θα χρεώσουμε τους πολίτες. Έργα. Και ας χρωστάω 255, αντί για 250. Όταν θα φτιάξει η κατάσταση και φύγουμε από την κρίση, θα κοιτάξουμε να το λιγοστέψουμε. Χρήμα στην αγορά».
Τι ωραία που ακούγονται! Γίνονται όμως; Πρέπει να γίνουν; Είναι «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» ή μια ρεαλιστική πρόταση, που μπορεί να δώσει λύσεις;


ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: Την πρόθεση του υπουργείου Απασχόλησης να προχωρήσει στη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης, δηλαδή στην επιχορήγηση των θέσεων εργασίας για 30 μήνες, επανάλαβε η κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου . Η κ. Φάνη τόνισε πως στόχος του υπουργείου είναι η στήριξη της μικρής και πολύ μικρής επιχείρησης και πρόσθεσε πως το προαναφερθέν μέτρο «θα δώσει μια ανάσα στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, διότι αυτό που θέλουμε είναι να διατηρήσουν οι έμποροι τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους». Άντε ΠΑΛΛΗ κυρία Φάνη. Έτσι μπράβο… Αυτές είναι καλές πρωτοβουλίες. Στηρίξτε τις μικρές επιχειρήσεις. Τους Έλληνες.


«Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ αποτελεί κοινό εχθρό που οφείλουμε να τον αντιμετωπίσουμε με επίμονη προσπάθεια σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο» τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του στην 13η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη κατά της Διαφθοράς.
Αχ πρόεδρε, δεν έχεις άδικο, αλλά είσαι -σχεδόν -μόνος!