Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

"Ο Υφ/γος Υγείας κ. Γ. Κωνσταντόπουλος απαντά στο kefaloniapress.gr"



Παρασκευή 31.10.08
Ο Υφ/γος Υγείας κ. Γ. Κωνσταντόπουλος απαντά στο δημοσίευμά μας

Είχε προηγηθεί ταξίδι στην Αίγυπτο
Πέταξε με ελικόπτερο Ε/Π Β-212 και όχι C 130

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ YΦΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε απάντηση της καταχώρησής σας στην ηλεκτρονική εφημερίδα Kefaloniapress.gr, αναφορικά με τη μετάβαση του Υφυπουργού Υγείας κ. Κωνσταντόπουλου στην Κεφαλονιά, την 28η Οκτωβρίου, με C-130 θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα κάτωθι:
Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, από τις 24 έως τις 27 Οκτωβρίου 2008, βρισκόταν στο Sharm El-Shiekh της Αιγύπτου, όπου συμμετείχε στην 6η Διυπουργική Σύνοδο για την Γρίπη των Πτηνών και την Πανδημία Γρίπης. Η Σύνοδος διοργανώθηκε από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Γεωργίας της Αιγύπτου σε συνεργασία με Διεθνείς Οργανισμούς, την Ευρωπαϊκή Ένωση και φορείς των Ηνωμένων Εθνών.
Στο διάστημα αυτό, εκτός από τις εργασίες της Συνόδου, ο Υφυπουργός, εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετείχε μαζί με άλλους 11 Υπουργούς Υγείας απ' όλο τον κόσμο σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αιγύπτου, όπου συζητήθηκαν μείζονα θέματα Υγείας τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο.
Με το πέρας των εργασιών της Συνόδου, το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου, ο κ. Κωνσταντόπουλος αναχώρησε από το Sharm El-Shiekh για το Κάιρο με πτήση της EgyptAir, απ' όπου έφθασε στην Αθήνα με πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών στις 05.45, της 28ης Οκτωβρίου. Το ίδιο πρωί στις 07.30, με δεδομένη την πίεση χρόνου, μετέβη από την Ελευσίνα στην Κεφαλονιά με στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Ε/Π Β-212 και όχι με στρατιωτικό αεροπλάνο τύπου C-130.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος παρά το πολύωρο και ιδιαίτερα κουραστικό ταξίδι της επιστροφής από την Αίγυπτο, δεν θέλησε να αναβάλει την επίσκεψή του στην Κεφαλονιά, όπου είχε ορισθεί εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, αλλά θέλησε να τιμήσει ο ίδιος με την παρουσία του τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στο ακριτικό μας νησί.