Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΡΙΟΥ-ΑΛΛΑΝΤΙΚΟΥ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης απένειμε τα βραβεία του 1ου Φεστιβάλ Ελληνικού Τυριού-Αλλαντικού «Άρωμα και Γεύση Ελλάδας», το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία (31 Οκτωβρίου 2008 - 1 Νοεμβρίου 2008) στο εμπορικό κέντρο MEDITERRANEAN COSMOS, με την οργανωτική ευθύνη του καταστήματος «Άρωμα και Γεύση», σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.
Στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ Ελληνικού Τυριού-Αλλαντικού συμμετείχαν οι σεφ Γιώργος Κουρκουλάκης (εστιατόριο YaMas), Δημήτριος Κοτσιβός (εστιατόριο Thalasses) και Στέλιος Γιαρένης (εστιατόριο shark).
Τα βραβεία απέσπασαν οι παρακάτω παραγωγοί:
ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΥΡΙΑ
Χρυσά Βραβεία · Στο Δημοτικό Τυροκομείο Ίου για το σκωτύρι Ίου · Στο τυροκομείο Σταθώρη για το πετρωτό
Ασημένια Βραβεία · Στο τυροκομείο του Μηνά Πετράτου για την κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας · Στο τυροκομείο του Εμμανουήλ Κουφόπουλου για τη γραβιέρα Νάξου
ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ
Χρυσά Βραβεία · Στη βιοτεχνία Αλλαντικών Αφοί Καλογρίδη για το παραδοσιακό καπνιστό Απάκι Χανίων · Στο αλλαντοποιείο Στρεμμένου Ευρυτανίας για το προσιούτο «Καλαθάκι Ευρυτανίας»
Ασημένια Βραβεία · Στον Σταύρο Σταυρακόπουλο για τη λούζα Μυκόνου · Στην αλλαντοποιΐα Αφοί Παντέρη για το μπούτι μόσχου