Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

ΠΓΔΜ: Μαίνεται η αντιπαράθεση για το όνομα

Συνεχίζεται η εσωτερική αντιπαράθεση στην ΠΓΔΜ για το πρόβλημα με το όνομα. Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αντόνιο Μιλόσοσκι επέκρινε τον πρόεδρο της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι για την απόφασή του να απομακρύνει τον πρέσβη Νίκολα Ντιμιτρόφ από τη θέση του διαπραγματευτή στις συνομιλίες με την Ελλάδα.
Ο κ. Μιλόσοσκι, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Free Eurore, έκανε λόγο για βλαπτική και αμφιλεγόμενη για τα συμφέροντα της χώρας κίνηση από την πλευρά του κ. Τσερβένκφοσκι, η οποία, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, έγινε σε μία κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης.
Σχολιάζοντας την έκκληση του κ. Τσερβένκοφσκι να εγκαταλείψει η κυβέρνηση της χώρας τη θέση περί διπλής ονομασίας με το επιχείρημα ότι με αυτήν υπονομεύεται η διαπραγμάτευση, ο κ. Μιλόσοσκι ανέφερε ότι οι αναφορές αυτές του προέδρου της χώρας γίνονται για εσωτερική πολιτική κατανάλωση.
Και στην Ελλάδα έχουν συνειδητοποιήσει ότι η θέση τους περί erga omnes δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, όμως κανείς, ούτε φυσικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, δεν βγαίνει να ισχυριστεί ότι με τη θέση αυτή μπορεί να εμποδιστούν ή να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις, πρόσθεσε ο κ. Μιλόσοσκι.