Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ. Όσον αφορά την κρίση, για την οποία ακούω να λέτε πολλά -όπως ότι εμείς παραδεχθήκαμε ότι υπάρχει κρίση το Σεπτέμβριο- θα ήθελα να σας πω ότι εγώ, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, έχω διαβάσει τον κ. Αλογοσκούφη από τον Ιούλιο να μιλάει για διεθνείς αναταράξεις. Εσείς μιλάτε για διεθνή οικονομική κρίση τώρα και εννοείτε την άνοδο της διεθνούς τιμής του πετρελαίου. Αυτά μας θυμίζετε! Εμείς δεν δεχόμασταν ως γενεσιουργό αιτία της εγχώριας δυσκολίας που έχουμε στην οικονομία, την άνοδο της τιμής του πετρελαίου και μόνο αυτή. Όμως, όταν άρχισε να γίνεται σχετικός λόγος και συζήτηση εδώ και για την εισαγόμενη από το εξωτερικό χρηματοπιστωτική κρίση, εκεί όλοι είχαμε συμφωνήσει. Ο τελευταίος που δέχτηκε την ύπαρξή της ήταν ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Και μας κάνει μαθήματα στην Αίθουσα αυτή, γιατί δεν ξέρει τι έχει πει τους τελευταίους πέντε μήνες!



ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Οι FINANCIAL TIMES, στο χθεσινό τους φύλλο λένε ότι το 2009 θα χτυπήσουν πένθιμες καμπάνες για χώρες με μεγάλο χρέος, ειδικά γι’ αυτές που έχουν αδύναμη Κυβέρνηση -ακούστε, κύριοι συνάδελφοι, αντιδρώ σαν πατριώτης, αλλά θα το πω- ειδικά για την Ταϊλάνδη και την Ελλάδα. Ακούσατε; Γίναμε Ταϊλάνδη. Είναι υπερβολή αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Λέει λοιπόν «η Ελλάδα και η Ταϊλάνδη». Αυτό είναι απίστευτο.
ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ: Γιατί τι έχει η Ταυλάνδη;




ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ: « Εμείς ως Κυβέρνηση προχωράμε με σταθερότητα και συνέπεια. Αυτόν τον δρόμο όλοι μας πρέπει να τον ακολουθήσουμε. Το οφείλουμε στους νέους ανθρώπους, στις νέες γενιές που αντιδρούν, στις νέες γενιές που οργίζονται. Είναι υγεία η κοινωνική αντίδραση των νέων. Όμως είναι αρρώστια η τυφλή βία, η καταστροφή. Και ας αναλάβουμε τις ευθύνες όλοι μας».


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ. … «Εντατικοποιήσαμε τις προσπάθειες για δίκαιο και αντικειμενικό υπολογισμό των επιδοτήσεων των αγροτών και την όσο το δυνατόν γρηγορότερη καταβολή των ενισχύσεών τους. Αρχές Δεκεμβρίου φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά πιστώθηκαν οι λογαριασμοί 900.000 αγροτών ενιαίας ενίσχυσης με το συνολικό ποσό των 2.100.000.000 ευρώ».


Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ. Απευθύνομαι κυρίως προς τους συναδέλφους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Πολλοί από εσάς, κύριοι συνάδελφοι, είχατε διατελέσει Υπουργοί και Υφυπουργοί στις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Είχατε όλοι την ευχέρεια να κάνετε πράξη όλα όσα σήμερα υπόσχεστε, όλα όσα μας κατηγορείτε ότι εμείς δεν υλοποιήσαμε. Γιατί δεν τα κάνατε τότε; Και γιατί σήμερα προσπαθείτε να μας πείσετε ότι θα πετύχετε εκεί που επανειλημμένως στο πρόσφατο παρελθόν αποτύχατε; Εύκολο είναι να κάνει κανείς κριτική. Το δύσκολο είναι να παρουσιάζει προτάσεις εφικτές και ρεαλιστικές για μία σειρά από προβλήματα που ταλανίζουν τον ελληνικό λαό.
ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ: Έλα ντε;