Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΣ (Υφυπουργός Οικονομικών): Νομίζω ότι θα πρέπει να διορθώσουμε κάτι που επαναλαμβάνεται από τους συναδέλφους του ΠΑΣΟΚ. Βεβαίως ο κατελθών από το Βήμα συνάδελφος δικαιούται να κάνει λάθος στην ανάγνωση του προϋπολογισμού, αλλά δεν δικαιούνται να κάνουν αυτό το λάθος έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που έχουν ασχοληθεί με τον προϋπολογισμό και ξέρουν τι σημαίνει προϋπολογισμός και ξέρουν να τον διαβάζουν.
Επαναλαμβάνεται συνεχώς το επιχείρημα ότι για τις προσλήψεις του νοσηλευτικού προσωπικού προβλέπονται 10.000.000 ευρώ. Δέκα εκατομμύρια, αγαπητέ συνάδελφε, προβλέπονται …
(Θόρυβος στην Αίθουσα)
… προσωπικό. Οφείλεται να δείτε παραπάνω τη στήλη στη σελίδα 85 της εισηγητικής έκθεσης. Θα δείτε ότι το μισθοδοτικό κόστος για το νοσηλευτικό προσωπικό είναι αυξημένο κατά 200.000.000.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ: Να μας πείτε τον κωδικό.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΣ (Υφυπουργός Οικονομικών): Θα σας το δώσω σε φωτοτυπία. Από αυτά τα 200.000.000, άντε τα 100.000.000 να πηγαίνουν …
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Είναι οι υπερωρίες και τα νυχτερινά που τους χρωστάτε.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΣ (Υφυπουργός Οικονομικών): … στην εισοδηματική πολιτική. Μένουν 100.000.000 για τις νέες προσλήψεις. Και αν μπείτε στον κόπο να διαιρέσετε τα 100.000.000 με τα 20.000 ευρώ που κάνει μία θέση περίπου, θα δείτε ότι αυτό βγάζει πάνω από πέντε χιλιάδες προσλήψεις. Μαζέψτε, λοιπόν, αυτά τα επιχειρήματα, γιατί θα μας αναγκάσετε όσο εσείς συνεχίζετε να λέτε ψέματα για μας, να λέμε και εμείς τις αλήθειες για σας.





ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Μήπως πρέπει να ρωτήσετε τον Ξενοφώντα;
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ 2 : Θα απαντήσετε εσείς, κύριε Πρόεδρε.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ (Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας): Κύριε Πρόεδρε, είναι ο μοναδικός βιογράφος.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Πολύ φοβάμαι ότι είναι και αγιογράφος μου!
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Ζηλεύετε, κύριε Τασούλα; Ζηλεύετε;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Θα σας περιαρπάξει και εσάς, κύριε Υπουργέ. Μη βιάζεστε!
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Δεύτερον, συνεχίζει ο κ. Νεράντζης: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πίσω και πέρα από τα νούμερα και τις παραθέσεις, υπάρχει το θολό τοπίο και η κατάσταση της οικονομίας που μου θυμίζουν τον Ισοκράτη του 4ου π.χ. αιώνα, ο οποίος έλεγε ότι είναι πλήθος «οι καθ’ εκάστην ημέραν των αναγκαίων ενδεείς» -δηλαδή αυτοί που έχουν ανάγκη τα καθημερινά και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, σαν να λέμε οι φτωχοί δηλαδή- «οι εις τας δεινότατας αφιγμένοι» -αυτοί που φτάνουν σε αίσχιστο σημείο οικονομικής καταπτώσεως- «οι χρημάτων δεόμενοι και οι αναγκαίων απορούντες». Στην αγορά υπάρχει κατήφεια, δεν υπάρχει καθόλου αγοραστική δύναμη». Τάδε έφη ο κ. Νεράντζης εν έτη 2003.
Καταλήγοντας θα έλεγα, λοιπόν, κύριε Πρόεδρε, ότι φίλος ο Θουκυδίδης, φιλτάτη δε η αλήθεια!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Στο λόγο, Περί Αδυνάτου του Λυσία θα πρέπει να προσθέσετε τώρα υπέρ Νεράντζη, μάλλον.