Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


Ημερίδα ενημέρωσης του ΕΛΓΑ στο δήμο Δίου
Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009
Για το νέο κανονισμό Ασφάλισης Ζωϊκού κεφαλαίου για τους κτηνοτρόφους του Δήμου Δίου



Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα, που εντάσσεται σε σειρά ανάλογων πρωτοβουλιών που αφορούν το ζωϊκό και φυτικό κεφάλαιο, διοργάνωσε ο Δήμος Δίου σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, αναφορικά με το νέο κανονισμό Ασφάλισης Ζωϊκού κεφαλαίου παρουσία του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ κ. Κυριάκου Κρόκου και του προϊσταμένου του ΕΛΓΑ κ. Γιώργου Μπρόζου.

Όσοι κτηνοτρόφοι παρακολούθησαν την Ημερίδα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα του νέου κανονισμού Ασφάλισης Ζωϊκού κεφαλαίου από τον γεωπόνο και προϊστάμενο του τμήματος εφ/γών και επ/νίας ΕΛΓΑ Θεσ/νίκης κ. Κών/νο Παλαχάνη και από τον κτηνίατρο και επόπτη Ζωϊκού κεφαλαίου ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης κ. Φοίβο Τσαφάρη ενώ φυσικό ήταν να συζητηθεί το θέμα των ημερών καθώς πολλοί κτηνοτρόφοι καταστράφηκαν ολοσχερώς με τη θανατηφόρα ασθένεια που έπληξε τα ποίμνια τους.

Ο Δήμαρχος Δίου, κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος ανησυχώντας για την κατάσταση αυτή, έθεσε στον κ. Κρόκο το σοβαρό αυτό θέμα και ζήτησε ο ΕΛΓΑ να αποζημιώσει τους κτηνοτρόφους.