Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

"Λύση στα πλαίσια της ΕΕ"

Επικριτικός για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την αγροτική πολιτική, ήταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Ταμείο Εγγυήσεων.

«Γιατί να φτάσουμε στην πίεση, στον εκβιασμό, αν θέλετε, των αγροτών, για να δώσετε λύσεις; Έπρεπε να φτάσουμε στο αδιέξοδο; Εμείς λέμε ότι μόνο μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπορεί να λυθούν τα προβλήματα των αγροτών», σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι «η λύση μπορεί να δοθεί μόνο αν μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ελαστικοποίηση των όρων του Μάαστριχτ».

Σχολιάζοντας την οικονομική κρίση, ο κ. Καρατζαφέρης ισχυρίσθηκε πως «πρωθυπουργός της χώρας είναι ο αρμόδιος επίτροπος Αλμούνια», αφού, όπως είπε, «αυτόν εκλιπαρούμε, σε αυτόν έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας». Συμπλήρωσε δε, ότι «αν δεν πάρουμε το τιμόνι στα χέρια μας, τίποτα δεν θα πετύχουμε».

Διατύπωσε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε πρόωρες εθνικές εκλογές και ότι επενδύει στις ευρωεκλογές, με την πεποίθηση ότι θα κερδίσει μια μονάδα το ΠΑΣΟΚ, για να έχει μετά, εσωτερικά προβλήματα.