Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Παπανδρέου: «Το κόστος είναι να μείνετε»




Ο Γ.Παπανδρέου ζήτησε εκ νέου εκλογές έως τον Ιούνιο, σημειώνοντας ότι είναι μια πρόταση ευθύνης από το ΠΑΣΟΚ. «Οι εκλογές δεν έχουν κόστος. Κόστος έχει να μείνετε στην εξουσία. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει. Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση».

«Μεταξύ του να μείνετε στην εξουσία και της Δημοκρατίας, επιλέξτε τη Δημοκρατία. Αφήστε τους Έλληνες να επιλέξουν. Κάντε χώρο να περάσει η Ελλάδα της αξιοπιστίας και της ελπίδας» επισήμανε.

«Ψάχνετε να βρείτε πότε θα πάτε σε εκλογές, με περισσότερους πολίτες εξαρτημένους από τα ρουσφέτια σας. Η ΝΔ όχι μόνον δεν αποκλείει τις εκλογές, αλλά τις προετοιμάζει. Την εκλογολογία την έχετε δημιουργήσει εσείς, με τη διγλωσσία των υπουργών σας», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Κ.Καραμανλή προσωπικά ότι έχει αποτύχει παντού και την κυβέρνηση πως ό,τι έχει αγγίξει έγινε αντικείμενο κακοδιαχείρισης και απαξίωσης και πως επί πέντε χρόνια κυβερνά με φαυλότητα και πελατειακές σχέσεις. Η κυβέρνηση «δεν έδειξε ποτέ υπευθυνότητα και σοβαρότητα, πως ζητά τώρα συναίνεση;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπανδρέου.

Έκανε λόγο για αντίληψη της «άρπα - κόλα» και ανυπαρξία εθνικού σχεδίου -«δεν το λέω μόνο εγώ», σημείωσε, «δείχνοντας» τον Δ.Αβραμόπουλο. Πρόκειται για σχέδιο προεκλογικής σπατάλης, τόνισε.

Επέκρινε πτυχές της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και κατέληξε επαναλαμβάνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει σειρά αποφάσεων της κυβέρνησης, με πρώτο το Χωροταξικό για τον τουρισμό.

Αναφερόμενος στο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι πρόκειται για αξιόπιστο σχέδιο ανάταξης της χώρας και αναφέρθηκε στα σημαντικότερα σημεία του. Παράλληλα, κατέθεσε στα πρακτικά το πρόγραμμα του κόμματος για τις άμεσες ενέργειες για την έξοδο από την κρίση.

«Ο τόπος δεν αντέχει διγλωσσίες και σύγχυση.Δεν ζητούμε εκλογές για να πάρουμε την εξουσία, αλλά για να βγει η χώρα από την θεσμική, οικονομική κρίση, την κρίση των αξιών», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.