Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΛΑ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ


















«Η κατάσταση τελεί κάτω από έλεγχο, όλα αυτά βέβαια μέχρις στιγμής, τίποτα δεν αποκλείεται για αύριο, είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά την έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για τη γρίπη των χοίρων, ενώ υπογράμμισε πως μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένα κρούσμα.

Σημείωσε επίσης ότι θα αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας και θα αρχίσει ενημέρωση στα σχολεία, με εγκυκλίους από το υπουργείο Παιδείας.

«Πρέπει με κάθε τρόπο να κρατήσουμε, πρώτα από όλα, την ψυχραιμία μας, τη νηφαλιότητά μας. Να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα και να μην επιτρέψουμε - και αυτό δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα αλλά και για κάθε χώρα - να εκδηλωθούν φαινόμενα πανικού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Έχει σημασία, και το επαναλαμβάνω, να αναχαιτίζουμε το πρόβλημα στο ξεκίνημά του. Το ζήτημα αυτό πλέον δεν είναι ευρωπαϊκό, είναι παγκόσμιο. Και εκεί ακριβώς η Ελλάδα είναι σε ανοιχτή γραμμή συνεννόησης και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και με τα ευρωπαϊκά όργανα αλλά και με χώρες άμεσου ενδιαφέροντος. Είμαστε λοιπόν σε καλό δρόμο. Δεν εφησυχάζουμε. Εγρήγορση, ετοιμότητα, ψυχραιμία».

Σε ό,τι αφορά την επάρκεια σε φάρμακα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και υπάρχουν σχετικές διαβεβαιώσεις από τον ΕΟΦ