Κυριακή 3 Μαΐου 2009

ΔΕΥΤΕΡΑ ΒΡΑΔΥ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΥΛΙΔΗ






















Το βράδυ της Δευτέρας διεξάγεται η κρίσιμη μυστική ψηφοφορία για την υπόθεση Παυλίδη στη Βουλή. Η Ρηγίλλης προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει ανταρσίες ή «λευκά» και το Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστεί στην φημολογούμενη παραίτηση του πρώην υπουργού την Τρίτη.
Ως πιθανότερο ενδεχόμενο προβάλει η «λευκή» ψήφος, που από το επιτελείο της ΝΔ εκλαμβάνεται ως έκφραση πολιτικής αποδοκιμασίας του Αρ.Παυλίδη, ενδεχομένως και ψήφος διαμαρτυρίας για την κυβέρνηση. Από την πλευρά τους, οι «γαλάζιοι» βουλευτές που ενδεχομένως επιλέξουν το «λευκό», θεωρούν ότι έτσι προασπίζουν τα συμφέροντα της παράταξης και δεν οδηγούν τη χώρα σε κάλπες.

Ενδεικτικές του κλίματος οι δηλώσεις του Γ.Μανώλη και του Αντ.Σαμαρά την Κυριακή. Ο βουλευτής Αργολίδας ούτε λίγο, ούτε πολύ ανέφερε ότι δεν θα ψηφίσει κατά συνείδηση, διότι -όπως είπε- τη Δευτέρα «θα ψηφίσουμε για εκλογές ή για μη εκλογές».
Στελέχη της ΝΔ έχουν ενημερώσει τον κ. Παυλίδη ότι εάν δεν παραιτηθεί έως την Τρίτη, τότε ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές (αν η Βουλή αποφασίσει την παραπομπή του) και να μην τον συμπεριλάβει ξανά στα ψηφοδέλτια του κόμματος (αν η Βουλή αποφασίσει την μη παραπομπή του), εάν παραιτηθεί και δικαιωθεί στα δικαστήρια έως τις εθνικές εκλογές, θα είναι σε θέση να επιστρέψει με θριαμβευτικό τρόπο στο ψηφοδέλτιο.