Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ :ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ























«H κυβέρνηση έχει επιγνωση των προβλημάτων του τόπου ... ξερουμε τι χρειάζεται για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του σε εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων του νομού Αργολίδος στο Ναύπλιο.

Η δική μας έγνοια είναι στα εθνικά συμφέροντα, στην παιδεία στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της παγκοσμιας κρισης, τόνισε ο Κώστας Καραμανλής και πρόσθεσε ότι η προτεραιότητα δίδεται στους κλάδους που πλήττονται περισσότερο.

Οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι για ολόκληρη τη χώρα ... οι ευθύνες όλων είναι μεγάλες, σημείωσε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι για την κυβέρνηση δεν υπάρχει κανένα δίλημμα ανάμεσα στο εθνικό χρέος και το πολιτικο κόστος. «Πάνω από όλα η πατρίδα και το συλλογικό συμφέρον», τόνισε ο κ. Καραμανλής, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν μετρά το προσωρινό πολιτικό κόστος, αλλά το μόνιμο κοινωνικό συμφέρον.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι φοβάται να αρθρώσει υπεύθυνο λόγο, δεν ασχολείται με τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες και προβάλλει συνεχώς ένα μονότονο "όχι" στις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Το ΠΑΣΟΚ, είπε, αποδεικνύει ότι δεν έχει εποικοδομητικές προτάσεις για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου και φοβάται να τοποθετηθεί.

Ο Κώστας Καραμανλής κατηγόρησε προσωπικά τον Γ. Παπανδρέου ότι σκόπιμα ή απερίσκεπτα δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό και -όπως είπε- όποτε επιστρέφει μοιράζει πακέτα δισεκατομμυρίων, αλλά κρατά μυστικό που θα βρεθούν οι πόροι. Στο εξωτερικό, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υπονομεύει τα συμφέροντα της πατρίδας μας και έκανε λόγο για λαϊκισμό και ανευθυνότητα εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, συνέχισε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, συμπεριφέρεται ανεύθυνα στα οικονομικά και επιδίδεται σε απόπειρα μηδενισμού και παραπληροφόρησης, που δηλητηριάζει το δημόσιο βίο της χώρας. Προσπαθούν, υποστήριξε, να κερδίσουν την εξουσία και βάζουν το κόμμα πάνω από τον τόπο.