Τετάρτη 20 Μαΐου 2009


















Ο Αμερικανός παραγωγός και σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ απέκτησε τα δικαιώματα να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή του προασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ανακοίνωσαν τα κινηματογραφικά στούντιο Dreamworks.

Φιλοδοξία της ταινίας αυτής είναι να δημιουργήσει «ένα πορτραίτο αναφοράς» για τον μαύρο Αμερικανό πάστορα, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 1968, αναφέρουν στο ανακοινωθέν τους τα στούντιο, τα οποία ίδρυσαν το 1994 ο Σπίλμπεργκ και ο Ντέιβιντ Γκέφεν.

«Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή που το Ίδρυμα Κινγκ (που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του Μάρτιλ Λούθερ Κινγκ) μας προσφέρει τη δυνατότητα να εξιστορήσουμε αυτά τα τόσο καθοριστικά γεγονότα», τονίζει στο ανακοινωθέν του ο Σπίλμπεργκ.

«Ευελπιστούμε πως οι δημιουργικές δυνατότητες της ταινίας και ο αντίκτυπος τα ζωής του Δρ. Κινγκ θα μας δώσουν μία ιστορία για την οποία θα είμαστε όλοι υπερήφανοι», πρόσθεσε.

Ο Σπίλμπεργκ για πρώτη φορά είχε προσεγγίσει το θέμα του ρατσισμού στην ταινία «Το πορφυρό χρώμα» του 1985, η οποία βασίστηκε στο βιβλίο της Άλις Ουόκερ, το οποίο είχε τιμηθεί το 1984 με βραβείο Πούλιτζερ. Στην ταινία θιγόταν και παρουσιαζόταν το θέμα της αδιαφορίας της αμερικανικής κοινωνίας του 20ου αιώνα απέναντι στις μαύρες γυναίκες.