Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

κ. ΕΥΡ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ





ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για τα θέματα της αρμοδιότητάς μου, για τις πρωτοβουλίες που έχει ήδη ξεκινήσει να αναπτύσσει το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.



Ιδιαίτερη έμφαση κατά την ενημέρωση, έδωσα στο θέμα του ΟΣΕ, αυτής της σημαντικής μεταρρύθμισης που έχουμε ήδη ξεκινήσει και είμαστε αποφασισμένοι να την φέρουμε εις πέρας, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα σύγχρονο ελληνικό σιδηρόδρομο, έναν κοινωνικό και οικολογικό σιδηρόδρομο. Μέσα από το πρόγραμμα εξυγίανσης που παρουσιάστηκε με λεπτομέρειες προχθές, ουσιαστικά αναδεικνύονται οι νέες δυνατότητες και λαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε η κακή, ή ελλιπής διαχείριση των προηγουμένων δεκαετιών να μην έχει επιπτώσεις, ούτε στο μέσο, ούτε στους εργαζόμενους, ούτε στην κοινωνία, ούτε στην εθνική οικονομία. Έχουμε αυτοπεποίθηση και είμαστε αποφασισμένοι ότι όπως και με την Ολυμπιακή -η οποία ολοκληρώνεται ως διαδικασία- έτσι και με τον ΟΣΕ θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τη φορολογία που μπήκε και ανακοινώθηκε χθες;



ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η Κυβέρνηση παίρνει μέτρα στην καρδιά της σφοδρότερης διεθνούς οικονομικής κρίσης, με ευαισθησία για τα λαϊκά στρώματα και με έναν ορθολογισμό, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε καλύτερους δρόμους, καθιστώντας τον κίνδυνο ευκαιρία.