Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

κ. Γ. Καρατζαφέρης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στο πρόσφατο κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου και στην πρόταση του να υπάρξει ένα σχήμα από εκδότες που ιστορικά συνέβαλαν στην δημιουργία της εφημερίδας για να μην πάψει να υπάρχει η ιστορική Εφημερίδα.

Σε ερώτηση σχετικά με το Νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της κουκούλας τόνισε ότι είναι "σαφώς υπέρ του Νομοσχεδίου, δεν φορά κανείς κουκούλα για να πάει να ανάψει κερί στην Εκκλησία. Για να ανάψει φωτιές πάει. Εγώ το πρότεινα γιατί έχω μελετήσει τα ανάλογα Νομοσχέδια που ισχύουν και στην Γερμανία εδώ και καιρό και στην Γαλλία πρόσφατα. Δεν μιλώ για τις ΗΠΑ όπου εκεί ο Νόμος είναι φοβερά αυστηρός. Αλλά το Νομοσχέδιο δεν μπορεί να μένει κολοβό. Πρέπει να αποτρέπει την χρήση της κουκούλας όχι να επιβάλλει μία αυστηρότερη ποινή στην περίπτωση που υπήρξε και χρήση της. Τι να το κάνουμε αυτό όταν η παραβατική πράξη έχει ήδη συντελεσθεί; Επίσης είμαι υπέρ της χρήσης κάμερας από τις αστυνομικές δυνάμεις σε μία διαδήλωση, εξάλλου όταν διαδηλώνεις, διαδηλώνεις για να σε δούνε αλλά είμαι αντίθετος στην χρήση των σταθερών καμερών γιατί πιστεύω ότι παραβιάζεται το απόρρητο της προσωπικής ζωής του κάθε πολίτη».

Σχετικά με τους λαθρομετανάστες ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ επανέλαβε ότι "πρέπει να ασφαλίσουμε τα σύνορά μας. Δεν μπορεί να συγκεντρώνουμε εδώ στην Ελλάδα χιλιάδες λαθρομετανάστες κάθε χρόνο και να επιβαρυνόμαστε με την φύλαξή τους και η Ευρώπη να κωφεύει σε αυτό".