Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Περιοδεία Γ.Παπανδρέου στα Βαλκάνια

Την Αλβανία επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της χώρας 'Εντι Ράμα, τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και τον πρόεδρο της Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βαγγέλη Ντούλε.

Αύριο, ο κ.Γ.Παπανδρέου θα μεταβεί στο Βελιγράδι. Θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας, το οποίο παραθέτει ο Πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας και υπουργό Εσωτερικών, 'Ιβιτσα Ντάσιτς.

Την Κυριακή 28 Ιουνίου, θα βρίσκεται στο Μαυροβούνιο, όπου θα προεδρεύσει στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η διεθνής οικονομική κρίση, οι κλιματικές αλλαγές, η λαθρομετανάστευση και οι περιφερειακές κρίσεις.

«Το ζητούμενο για τη χώρα είναι να μπει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης και αυτό αποτελεί πρόκληση για το ΠΑΣΟΚ», τόνισε, χθες, ο πρόεδρος του Κινήματος, στην εισήγησή του στον Επιτελικό Κύκλο Οικονομίας, όπου παρουσίασε τέσσερις άξονες, στους οποίους «πρέπει να κινηθεί η προσπάθεια για να ξαναμπεί η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά».